تفاوت پارس سال با تیوفایو

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
95,313
79
تفاوت پارس سال با تیوفایو چیه | تفاوت پارس سال با TU5 | مقایسه پارس سال با TU5 | مقایسه پارس سال با تیوفایو |


سوال :

تفاوت پارس سال با تیوفایو چیست ؟


جواب :

پژو پارس سال


پژو پارس سال به موتور 1.8 لیتری با قدرت 97 اسب بخار مجهز است که در عین آلایندگی کم و مصرف سوخت پایین، به راحتی میتواند این خودرو را به سرعتهای بالا رسانده و در هنگام سبقت، شتابگیری قابل توجهی را برای این خودرو فراهم کند. تجهیزات بکار گرفته شده در این محصول نظیر موتور با سیستم سوخت پاششی، فرمان تقویت شده، آینههای خارجی با کنترل برقی، کولر با خنککنندگی مناسب و… ضمن فراهم نمودن آسایش بیشتر برای راننده و سرنشینان با استانداردهای کنترل آلودگی و مصرف روز دنیا مطابقت دارد.

پژو پارس TU5

این خودرو که به اندازه ELX مجهز و آراسته نیست، تنها یک پارس بهبود یافته در زمینه‌ موتور و ترمز عقب است. موتوری پرقدرت‌ تر که ۱۶ سوپاپ دارد (همان موتور پژو 206 تیپ 5) با ترمزهای دیسکی در چرخهای عقب همانند چرخهای جلو است اما بر خلاف ELX دارای ABS و EBD نیست. ۱۶ سوپاپ از همان تقویت کننده خلأ یا vacuum booster سیلندر اصلی، با توزیع کننده و خطوط هیدرولیک پارس معمولی استفاده می‌کند.

تولید ۱۶ سوپاپ تنها در سال ۱۳۸۲ صورت پذیرفت و بلافاصله با ELX جایگزین شد. این خودرو بواسطه وزن کمتر نسبت به زانیتا و پژو ELX از شتاب بهتری برخوردار است و بدلیل سادگی قطعات استهلاک کمتری دارد.

امکانات پژو پارس TU5


خوشبختانه لیست امکانات پژو پارس TU5 نسبت به گذشته کامل‌تر شده است هر چند هنوز هم جای خالی آپشن‌هایی چون پوشش چرم صندلی‌ها که محبوبیت بالایی بین مشتریان ایرانی دارد، حتی در لیست امکانات تیپ ELX‌ دیده می‌شود. در بخش تجهیزات ایمنی و رفاهی پارس مواردی چون 2کیسه هوای ایمنی‌، ترمز‌های جلو و عقب دیسکی مجهز به سامانه‌های کمکی ABS و EBD، سامانه ضد‌سرقت، سنسور دنده عقب، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینه‌های جانبی برقی راهنمادار و تاشونده اتوماتیک، تنظیم برقی پشتی صندلی‌های جلو، بلوتوث(هندزفری) و ادوات کنترلی سیستم صوتی روی فرمان، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق، زیر آرنجی صندلی عقب به همراه امکان دسترسی به صندوق عقب از داخل اتاق، چراغ نقشه‌خوان و شیشه‌های برقی جلو و عقب (شیشه اتوماتیک راننده) را شامل می‌شود.

نقاط قوت پژو پارس TU5



با مشاوره با 10 نفر از دارندگان پژو پارس TU5 نتیجه گرفتیم :

اولین مورد که رانندگان پژو پارس TU5 عنوان می کنند هندلینگ خوب این خودرو میباشد

دومین مورد آرامش در سرعتهای بالای 120 کیلومتر

سومین مورد شتاب خوب این خودرو که از موتور پژو پارس TU5 بهره می برد

چهارمین مورد فضای خوب داخل پژو پارس TU5 و فضای صندوق عقب خودرو

پنجمین مورد کم مصرف بودن پژو پارس TU5


معایب پژو پارس سال

الف) مصرف سوخت بالا

مصرف سوخت پژو پارس سال چیزی حدود 9.1 لیتر در صد کیلومتر برآورد شده است که حتی نسبت به رقبای وطنی این عدد بالاست. برای مثال این رقم در مورد سمند حدود 7.5 لیتر در صد کیلومتر و در مورد پژو 206 صندوقدار یا رانا 6.9 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است. از مقایسه ارقام فوق به راحتی مشخص میشود که پژو پارس سال از نظر مصرف سوخت در جایگاه پایینتری نسبت به رقبا قرار میگیرد.

ب) کیفیت پایین کابین

سهم عمده کیفیت پایین پژو پارس سال نصیب کابین خودرو شده است. پس از ملزم شدن خودروسازان به نصب دو ایربگ روی خودروهای خود، ایران خودرو طرح جدیدی برای کابین پژو پارس و پژو 405 در نظر گرفت که در بازار به داشبورد سوناتایی شهرت دارد. طرح جدید کابین نسبت به نمونه اصلی زیباتر است، اما از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت ساخته شده و به همین دلیل اتاق خودرو در مدت زمانی کوتاه به سر و صدا خواهد افتاد. از سوی دیگر در برخی از موارد ادوات و تجهیزات کابین نیز عملکرد صحیحی نداشته و دردسرهای متعددی را برای مالک خودرو ایجاد خواهند کرد.

ج) هزینه نگهداری بالا

پژو پارس سال از خیلی جهات تفاوت چندانی با پژو 405 GLX ندارد، اما هزینه نگهداری آن نسبت به این خودرو بسیار بالاتر بوده و این مورد نیز یکی از معایب پژو پارس سال محسوب می‌شود. بخش عمده این هزینه به علت وجود امکانات رفاهی متعدد در پژو پارس است؛ درواقع ادوات برقی موجود در این خودرو نیاز به رسیدگی در بازه‌های زمانی مختلفی دارند. قیمت قطعات ظاهری پژو پارس نیز نسبت به پژو 405 گران‌تر هستند.

د) طراحی خارجی قدیمی

پژو پارس یک فیس‌لیفت موفق از پژو 405 قدیمی محسوب می‌شود؛ به همین دلیل در بازار با استقبال خوبی مواجه شد. ولی این فرمول موفق به تدریج در بازار رنگ باخت و پژو پارس به خودرویی عادی برای مصرف‌کننده ایرانی تبدیل گشت. سایر پروژه‌های فیس‌لیفت ایران خودرو همچون تولید سورن نیز پاسخ معکوس دادند؛ به همین علت این شرکت تصمیم گرفت تا پژو پارس را با همان الگوی سابق روانه بازار کند.

مزایای پژو پارس سال


الف) تجهیزات، امکانات آپشنهای خوب

از برخی مهم‌ترین امکانات و تجهیزات ارائه شده روی پژو پارس سال می‌توان به فرمان هیدرولیکی، کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم صوتی پیشرفته، بلندگوی عقب، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، آینه‌های جانبی برقی راهنما‌دار، شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب، تریم دورنگ، قطعات دکوراتیو طرح چوب، رینگ فولادی 14 اینچ، تنظیم اهرمی پشتی صندلی جلو، دماسنج روی داشبورد، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق (همه مدل‌ها)، سیستم اتولاک (قفل شدن درها پس از حرکت)، مستر لاک (با یک دکمه همه درها قفل و باز می‌شوند)، اتوفلاشر (در ترمزهای شدید با کاهش ناگهانی سرعت، فلاشرها روشن می‌شوند)، تایمر چراغ سقف، آگاه کردن راننده از وضعیت باز و بسته شدن درب‌های خودرو توسط چراغ‌های راهنما، چراغ سقفی و سیستم اخطار سرقت با استفاده از بوق اشاره کرد.

ب) طراحی بدنه زیبا

پژو پارس به‌ عنوان مدل فیس‌لیفت شده پژو 405، از طراحی ظاهری بروزتر و جوان‌پسندتری نسبت به مدل پایه خود برخوردار است؛ البته ناگفته نماند که اگر کمی به نمای ظاهری پارس نگاه کنید هنوز هم ردپاهایی از پژو 405 در آن دیده می‌شود. بر روی بدنه این خودرو، یک خط زاویه‌دار از بخش انتهایی شروع‌شده و تا بالای چراغ‌های خشن جلویی این خودرو ادامه دارد که چهره تهاجمی و زیبایی را برای پژو پارس خلق کرده است. طراحی جلوپنجره در عین سادگی زیبا بوده و به ‌خوبی با باقی بخش‌های خودرو هماهنگ شده است. چراغ‌های مهشکن روی سپر نیز از هماهنگی بسیار خوبی با چراغ‌های اصلی خودرو برخوردارند. دریچه ورودی هوای بزرگ زیر قاب پلاک ازجمله سایر موارد قابل‌ ذکری است که در بخش جلویی این خودرو دیده می‌شود. در نمای جانبی، زه‌های پهنی روی بدنه دیده می‌شوند که تا روی سپرها نیز ادامه پیدا کرده‌اند. نهایتا در بخش عقب خودرو، بازهم شباهت زیادی با 405 دیده می‌شود؛ اندکی تغییر شکل چراغ‌های عقب در کنار برخی تغییرات اعمال‌شده روی صندوق‌عقب، تکمیل‌کننده طراحی بدنه پژو پارس به‌عنوان فیس‌لیفت 405 هستند.

ج) پیشرانه خوب

پژو پارس سال به یک موتور 1.8 لیتری 4 سیلندر خطی 8 سوپاپ با 100 اسب بخار قدرت و 153 نیوتن‌متر گشتاور مجهز شده است. شاید روی کاغذ این پیشرانه خیلی خوب به نظر نرسد، ولی در عمل ثابت کرده که از عملکرد و بازدهی بسیار خوبی برخوردار است. یکی از مزایای اصلی این موتور هماهنگی خوب آن با گیربکس آن است که شتابگیری خوبی را نیز برای این خودرو به ارمغان آورده است. پژو پارس سال قادر است در عرض 11 ثانیه سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر افزایش دهد؛ عددی که حتی ازشتاب صفرتا صد ثبت‌شده برای خودرویی همچون پژو 207i (11.6 ثانیه) هم سریع‌تر به نظر می‌رسد.

د) کابین راحت و جادار

پژو پارس سال در این بخش تفاوت چندانی با پژو 405 نداشته و به‌طورکلی هردو این خودروها فضای پا و سر تقریبا مناسبی را در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهند. صندلی‌های خودرو از راحتی قابل قبولی برخوردار بوده و با رویه‌ای از جنس پارچه پوشانده شده‌اند. صندلی‌های جلویی این خودرو از تنظیمات 6 جهته برخوردارند که باعث می‌شود سرنشینان جلویی حتی در رانندگی‌های طولانی‌مدت نیز احساس خستگی چندانی نداشته باشند. البته ناگفته نماند که در ردیف عقب این خودرو، فضای مناسبی برای سر سرنشینان بلندقد وجود نداشته و این موضوع می‌تواند در سفرهای طولانی برای این‌گونه افراد بسیار آزاردهنده باشد. یکی دیگر از نکات مثبتی که در این بخش می‌توان به آن اشاره کرد، صندوق‌عقب این خودرو است که فضایی معادل 470 لیتر را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد و مطمئنا این موضوع می‌تواند در مسافرت‌ها ارزش واقعی خود را نشان دهد.

ه) شبکه نمایندگیهای گسترده

پژو پارس سال در کشور ما توسط گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید و روانه بازار شده که در حال حاضر بزرگ‌ترین خودروساز کشور محسوب می‌شود. شرکت ایران‌خودرو تقریبا از بزرگ‌ترین شبکه نمایندگی‌ها در میان سایر شرکت‌های خودروسازی کشور برخوردار است و به جرات می‌توان گفت که این شرکت در اکثر شهرهای کشور نمایندگی‌های مجاز دارد. از سویی دیگر، امداد خودروی این کمپانی نیز از عملکرد بسیار خوبی برخوردار است و تقریبا در هر جای کشور که خودروی شما خراب‌شده باشد، در کمترین زمان ممکن تعمیرکاران برای کمک به شما می‌آیند. بدون شک یکی دیگر از مزایای پژو پارس سال، در دسترس بودن قطعات یدکی و لوازم موردنیاز آن است که باعث می‌شود، دارندگان این خودرو بدون هیچ مشکلی بتوانند در همه جای کشور تمامی قطعات موردنیاز خود را تهیه نمایند.

جمعبندی پژو پارس سال

پژو پارس سال در راستای تلاش ایرانخودرو برای بالا نگهداشتن فروش این محصول به بازار وارد شده و تا به امروز توانسته عملکرد موفقی هم از خود نشان دهد. بهطورکلی، اگر در بازار فعلی کشور به دنبال خرید یک سدان سایز متوسط با طراحی زیبا،کابین جادار و راحت، امکانات خوب نسبت به قیمت و پیشرانهای پرشتاب هستید، حتما پژو پارس سال را به عنوان یکی از گزینههای اصلی خود در نظر بگیرید.


معایب پژو پارس TU5

معایب پژو پارس TU5 در بخش فنی چیست؟
علاوه‌بر ایراداتی که برای نمای ظاهری این خودرو بیان کردیم، پارس TU5 در بخش فنی نیز از برخی مشکلات برخوردار است. از معایب پژو پارس TU5 در بخش فنی می‌توان به عدم هماهنگی گیربکس با سیستم‌های انتقال قدرت و همچنین کشش پایین پیشرانه در دور موتورهای بالا یا در دنده‌های سه و چهار اشاره کرد. برخی گزارشات حاکی از وجود صداهای غیر معمول در سرعت‌های بالا نیز بوده و از طرفی ورود صدای موتور به داخل کابین نیز آزاردهنده توصیف شده است.

البته این را نیز باید خاطر نشان کنیم که به دلیل کیفیت متغیر محصولات تولید داخل، برخی از تولیدات خودروسازان داخلی با ایرادات چندانی مواجه نبوده و در مقابل برخی خودروهای دیگر مرتبا صاحبانشان را به سمت تعمیرگاه می‌کشانند. از همین رو برخی از معایب پژو پارس TU5 که به آن‌ها اشاره کرده‌ایم، صرفا برای خریداران ریزبین ناخوشایند بوده و در این میان عده‌ای نیز وجود دارند که از پژو پارس TU5 خود راضی‌ هستند.

ولی به هر حال معایب پژو پارس TU5 در بخش فنی خصوصا با توجه به قیمت‌ این خودرو کم نبوده و وجود چنین حجمی از مشکلات نمی‌تواند نمرات قابل قبولی را برای این محصول ایران‌خودرو به ارمغان بیاورد. در بسیاری از مواقع رانندگی با پارس TU5 پس از گذر از مرز کارکرد ده هزار کیلومتر، به امری پر دردسر تبدیل شده و چند باری شما را مجبور به زیارت تعمیرگاه خواهد کرد. به عنوان مثال کویل این خودرو بسیار ضعیف بوده و ممکن است در بازه‌های زمانی کوتاه چندین بار دچار نقص شود. تعویض قطعات این محصول نیز چندان ارزان تمام نمی‌شود؛ به همین خاطر بهتر است پیش از خرید آن، به فکر هزینه‌های نسبتا زیاد تعمیر و نگهداری پژو پارس TU5 باشید.

مزایای پژو پارس TU5

الف) فراوانی قطعات یدکی

حدود دو دهه از آغاز به کار پژو پارس در ایران خودرو می‌گذرد و همچنان این خودرو روی خط تولید آبی‌پوشان جاده مخصوص قرار دارد. از سوی دیگر بسیاری از قطعات فنی پارس با پژو 405 و پژو 206 مشترک هستند و شرایط مطلوبی را از لحاظ دسترسی به خدمات فنی برای مصرف‌کنندگان فراهم کرده‌اند؛ بنابراین می‌توان گفت که اولین مورد در لیست مزایای پژو پارس TU5، به در دسترس بودن خدمات فنی و قطعات یدکی این خودرو اختصاص می‌یابد.

ب) فضای جادار کابین

فضای جادار کابین و صندوق عقب یکی از مهم‌ترین مزایای پژو پارس TU5 محسوب می‌شود که برای خریداران نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. پلتفرم جادار پژو 405 فضایی گسترده را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد و علاوه بر آن صندوق عقب این خودرو 470 لیتر فضا دارد که در مسافرت‌های خانوادگی کاملا راضی کننده ظاهر می‌شود.



ج) بازار دست دوم پر رونق

خانواده پژو پارس به همراه خانواده پژو 206 پرفروش‌ترین خودروهای ایران خودرو را تشکیل می‌دهند؛ به همین دلیل می‌توان با هر سطح بودجه‌ای در بازار نسخه‌ای از پژو پارس یا پژو 206 را در میان آگهی‌ها یافت. از سوی دیگر اگر مالک یک دستگاه پارس از هر مدل و هر نسخه باشید، به راحتی قادر خواهید بود تا خودرو خود را در بازار به فروش برسانید.
به دلایل فوق می‌توان بازار دست‌دوم پررونق را یکی از مزایای پژو پارس LX برشمرد. البته این نسخه نسبت به پژو پارس سال کمیاب‌تر است و حباب قیمتی بیشتری دارد. از سوی دیگر به علت فاصله زیاد نرخ بازار و کارخانه در خصوص پژو پارس TU5، خرید این خودرو برای مشتری به عنوان راهی برای حفظ سرمایه محسوب می‌شود. درواقع اگر مشتری موفق به خرید مستقیم این خودرو از شرکت ایران خودرو شود، می‌تواند با قیمتی بسیار بالاتر از قیمت مصوبه توسط کارخانه، این خودرو را در بازار به فروش برساند!

د) عملکرد سیستم تعلیق

سیستم تعلیق تمامی مدل‌های پژو پارس در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع فنر پیچشی است که در کنار یکدیگر سواری نرمی را برای پارس تدارک دیده‌اند. خودرو در عبور از دست‌اندازها عملکرد مطلوبی دارد و اتاق کمتر دچار تکان‌های شدید می‌شود؛ بنابراین می‌توان عملکرد خوب سیستم تعلیق را نیز یکی دیگر از مزایای پژو پارس TU5‌ بدانیم.

ه) مصرف سوخت اقتصادی

یکی از معایب پژو پارس در نظر مصرف‌کننده ایرانی استفاده از پیشرانه مشابه با پژو 405 است. این موتور در عین تعمیرپذیری آسان و فراوانی قطعات و لوازم یدکی، بر اساس فناوری دهه هشتاد میلادی ساخته ‌شده است و راندمان جالب توجهی ندارد. این معضل با سهمیه‌بندی بنزین و افزایش مصرف سوخت در دوران دولت نهم و دهم شکل تازه‌ای یافت و مصرف سوخت بالا به عنوان مشکلی حاد برای پژو پارس مطرح شد.
ایران خودرو برای رفع این مشکل تصمیم گرفت تا ترکیبی جدید از محصولات پژو بسازد و به همین دلیل از موتور قدرتمند و شانزده سوپاپه پژو 206 تیپ 5 برای قدرت‌بخشی به پژو پارس LX استفاده کرد. این پیشرانه گشتاور کمتری نسبت به موتور XU7‌ تولید می‌کند و به همین دلیل تأثیر منفی بر شتاب پارس گذاشته است، اما در مقابل از خرابی کمتر، مصرف سوخت بهینه و صدای کمتری برخوردار است. به همین دلیل می‌توان مصرف سوخت اقتصادی را یکی از مزایای پژو پارس TU5 برشمرد. این مزیت سهم بزرگی در ایجاد محبوبیت برای پژو پارس TU5 داشته و اکنون نیز اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است.
 

آمار انجمن

موضوع ها
48,736
ارسال ها
56,204
کاربران
3,433
جدیدترین کاربران
مونا آقامالی
عقب
بالا