نحوه خوردن قهوه ترک

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
94,359
64

نحوه خوردن قهوه ترک در کافه را در همیارخاص ببینید

قهوه ترک روش دم‌آوری خاصی‌ست که خیلی سال پیش در ترکیه شکل گرفت. درواقع خیلی‌ها باور دارند قهوه ترک چیزی بیشتر از یک نوشیدنی به‌حساب می‌آید. این نوشیدنی توانست تجارت قهوه را جان ببخشد و کشت قهوه را توسعه دهد. آداب نوشیدن قهوه ترک از همان قدیم، بر فرهنگ آنها اثر داشته.

نحوه خوردن قهوه ترک.png

در گذشته‌ی خیلی قدیم قهوه را بدون شکر می‌نوشیدند. اما بعد از سال ۱۷۷۶ که پای شکر به ترکیه باز شد، کم‌کم برای مهمان‌ها قهوه با شکر سرو می‌کردند. اما از آن مهم‌تر، شیرینی‌های کوچکی به‌نام لوکوم (Lokum) کنار قهوه سرو می‌شد. ما لکوم را به‌نام راحت‌الحلقوم می‌شناسیم و در تبریز و شهرهای دیگر پرطرفدار است. لوکوم تا همین امروز هم کنار قهوه ترک سرو می‌شود.

در ترکیه از مهمان نمی‌پرسند قهوه میل دارد یا نه. چون همیشه پاسخ این پرسش مثبت است. اما جزو آداب نوشیدن قهوه ترک است که از مهمان می‌پرسند قهوه را همراه شکر میل می‌کند، یا بدون آن.

بعضی‌ها قهوه را بدون شکر یا sade (ساده - هم معنی با ساده ایرانی ) دوست دارند. az seker ( آز شِکِر ) یعنی شکر خیلی کم را ترجیح می‌دهند. اگر ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری شکر بخواهیم، می‌گوییم orta سرو شود. و اگر ذائقه‌ی شیرین‌پسندی داشته باشیم، درخواست sekerli ( شِکِرلی ) می‌کنیم که ۳ تا ۴ قاشق چای‌خوری قهوه دارد.

کنار فنجان‌مان لیوان آبی قرار می‌دهند. آب مزه‌ی گس قهوه را می‌گیرد و از کم‌آب شدن بدن پیشگیری می‌کند. معمولا قهوه را به‌نشانه‌ی احترام، ابتدا به مسن‌ترین مهمان تعارف می‌کنند.

این را هم بگوییم که کم پیش می‌آید کسی بیشتر از یک فنجان قهوه ترک سفارش دهد. معمولا قهوه در ته فنجان ته‌نشین می‌شود و کسی ته فنجان را سر نمی‌کشد.

همچنین بخوانید : نحوه خوردن قهوه اسپرسو بهمراه فیلم
 
بالا