- 5/10/19
- 94,359
- 64
جواب سوال " غلبه بلغم چیست " را در همیارخاص ببینید | جواب کاملا درست
⭐به سایت همیارخاص، بزرگترین انجمن آموزشی خوش آمدید
بلغم یکی از خلط های چهارگانه( اخلاط اربعه) در طب اخلاطی است و به علت سبک زندگی غلط و مصرف غذاهای سرد این خلط در بدن افزایش می یابد. غلبه بلغم مشکلی مزاجی شایعی است که متأسفانه در بیشتر افراد وجود دارد. اگر دارای اندامی لاغر اما شکم بزرگی هستید شما دچار غلبه بلغم می باشید .
در بدن همه ما 4 خلط (دم، صفرا، بلغم و سودا) وجود دارد. مزاج بلغم، سرد و مرطوب است. با افزایش بلغم رطوبت و سردی افزایش می یابد و حجم به وجود می آید این خلط سنگین است و تمایل به ته نشین شدن دارد بنابراین افراد بلغمی مزاج چاق و اندامی گلابی شکل دارند و یا دارای شکم هستند.
یک فرد یا ذاتا بلغمی بوده ویا به علت سبک زندگی غلط دچار غلبه بلغم می شود. در هر دو حالت فرد دچار غلبه بلغم باید بلغم اضافه و تجمع یافته در بدن را خارج کند و سبک زندگی مناسب را بیاموزد و غذاهایی را میل کند تا بدن از حالت بلغمی خارج شود.
اختلال در بویایی
عرق سرد
کف دست و پا مرطوب
خواب زیاد
پف اندام و صورت
خستگی زودرس
درد عضلات مانند کمردرد، گاهی پادرد، گاهی زانودرد
ورم و آرتروز
رماتیسم
خیره شدن
عدم تحرک
باز ماندن دهان و چشم
شلی دریچه قلب
زیاد شدن اشتها و شکم بزرگ
سردی در معده و آروغ زدن
دیر هضم کردن غذا
استفراغ
اختلال در تکلم
دفع بی اختیار و اسهال
پر ادراری
خواب الودگی و زیاد خوابیدن
جاری شدن آب از دهان در خواب
رقیق بودن آب بینی ( ترشح زیاد بینی)
فراموشی و کند ذهنی
کم حواسی
لک های قهوه ای در چشم
زودارضایی
سوزش جنسی مستمر
لاغری عضلانی (افت عضلات) یا آتروفی
افتادگی سینه
ناباروری
فشار خون سرد
سردرد
آنفولانزا
7 جلسه بادکش برای فرد بلغمی مزاج لازم است تا بلغم او دفع و خونش زیاد شود.
روغن گرم :
در ناحیه ای که بلغم تجمع پیدا کرده روغن های گرم بمالیم تا این بلغم به اصطلاح پخته و تبدیل به خون شود. بهتر است به مدت 40 شب به سر خود روغن سیاهدانه بمالید .
مصرف این غذاها ممنوع :
اگر بلغمی مزاج هستید غذاهایی مانند لبنیات، سرکه، ترشی و لیته، شور، سیب زمینی، عدس، قارچ، چای، قهوه، نسکافه، میوه ترش و نرسیده، نارنگی، کیوی، خیار پوست کنده، لیمو شیرین، سوپ جو با زنجبیل روغن نباتی، کره گیاهی، نوشابه، برنج، سوسیس و کالباس نخورید .
گوشت گاو نخورید :
در مطالب قبلی بهداشت و سلامت نمناک گفتیم که گوشت گاو و گوساله، گوشت سفید( برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند) برای افراد بلغمی مزاج مضر و این افراد باید به جای این نوع گوشت ها ، گوشت( شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک) مصرف نمایند.
این ادویه جات برای دفع بلغم مفیدند:
ادویه جات( هل – دارچین – زنجبیل – زیره- زعفران – زنیان- سیر- موسیر – خردل) برای دفع بلغم مفیدند.
سبزیجات زیر را مصرف نمایید :
سبزیجات( کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) کلم و دیگر مواد غذایی مانند مارچوبه، نخود، گردو هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش، گندم برای افراد بلغمی مفید هستند.
به جای چای نوشیدنی های گرمی بخش بنوشید :
به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش , دم کرده ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنید.
از ملین ها استفاده کنید :
بذرهای ملین شامل تخم ریحان، تخم شربتی، قدومه شیرازی، خاکشیر و بارهنگ نیز می توان استفاده نمایید.
در زمستان غذاهای سرد استفاده نکنید:
زمستان فصل غلبه بلغم است پس در زمستان مواد غذایی سرد مانند سالاد کاهو، الویه و ماست مصرف نکنید و همراه غذا ادویه جات، زعفران و یا سرکه شیره استفاده کنید. افراط در استفاده سردی ها موجب چاقی، کند ذهنی و کاهش اعتماد به نفس و ترس میشود. در صورت استفاده از ماست از مصلح مزاجی آن مانند پونه, نعناع, آویشن, زیره، زنیان و... استفاده شود.
namnak
🎈 اگر میخوای سوالای بیشتر رو ببینی میتونی روی آموزش کلیک کنی، یا اگر دنبال سوالی هستی، بخشی از سوال رو در اینجا بنویس و جستجو کن
⭐به سایت همیارخاص، بزرگترین انجمن آموزشی خوش آمدید
غلبه بلغم چیست
بلغم یکی از خلط های چهارگانه( اخلاط اربعه) در طب اخلاطی است و به علت سبک زندگی غلط و مصرف غذاهای سرد این خلط در بدن افزایش می یابد. غلبه بلغم مشکلی مزاجی شایعی است که متأسفانه در بیشتر افراد وجود دارد. اگر دارای اندامی لاغر اما شکم بزرگی هستید شما دچار غلبه بلغم می باشید .
در بدن همه ما 4 خلط (دم، صفرا، بلغم و سودا) وجود دارد. مزاج بلغم، سرد و مرطوب است. با افزایش بلغم رطوبت و سردی افزایش می یابد و حجم به وجود می آید این خلط سنگین است و تمایل به ته نشین شدن دارد بنابراین افراد بلغمی مزاج چاق و اندامی گلابی شکل دارند و یا دارای شکم هستند.
یک فرد یا ذاتا بلغمی بوده ویا به علت سبک زندگی غلط دچار غلبه بلغم می شود. در هر دو حالت فرد دچار غلبه بلغم باید بلغم اضافه و تجمع یافته در بدن را خارج کند و سبک زندگی مناسب را بیاموزد و غذاهایی را میل کند تا بدن از حالت بلغمی خارج شود.
عوارض و نشانه های غلبه بلغم در اندام
چرخش چشم و کم بیناییاختلال در بویایی
عرق سرد
کف دست و پا مرطوب
خواب زیاد
پف اندام و صورت
خستگی زودرس
درد عضلات مانند کمردرد، گاهی پادرد، گاهی زانودرد
ورم و آرتروز
رماتیسم
خیره شدن
عدم تحرک
باز ماندن دهان و چشم
شلی دریچه قلب
زیاد شدن اشتها و شکم بزرگ
سردی در معده و آروغ زدن
دیر هضم کردن غذا
استفراغ
اختلال در تکلم
دفع بی اختیار و اسهال
پر ادراری
خواب الودگی و زیاد خوابیدن
جاری شدن آب از دهان در خواب
رقیق بودن آب بینی ( ترشح زیاد بینی)
فراموشی و کند ذهنی
کم حواسی
لک های قهوه ای در چشم
زودارضایی
سوزش جنسی مستمر
لاغری عضلانی (افت عضلات) یا آتروفی
افتادگی سینه
ناباروری
فشار خون سرد
سردرد
آنفولانزا
درمان غلبه بلغم با نسخه های طب سنتی و خانگی
بادکش :7 جلسه بادکش برای فرد بلغمی مزاج لازم است تا بلغم او دفع و خونش زیاد شود.
روغن گرم :
در ناحیه ای که بلغم تجمع پیدا کرده روغن های گرم بمالیم تا این بلغم به اصطلاح پخته و تبدیل به خون شود. بهتر است به مدت 40 شب به سر خود روغن سیاهدانه بمالید .
مصرف این غذاها ممنوع :
اگر بلغمی مزاج هستید غذاهایی مانند لبنیات، سرکه، ترشی و لیته، شور، سیب زمینی، عدس، قارچ، چای، قهوه، نسکافه، میوه ترش و نرسیده، نارنگی، کیوی، خیار پوست کنده، لیمو شیرین، سوپ جو با زنجبیل روغن نباتی، کره گیاهی، نوشابه، برنج، سوسیس و کالباس نخورید .
گوشت گاو نخورید :
در مطالب قبلی بهداشت و سلامت نمناک گفتیم که گوشت گاو و گوساله، گوشت سفید( برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند) برای افراد بلغمی مزاج مضر و این افراد باید به جای این نوع گوشت ها ، گوشت( شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک) مصرف نمایند.
این ادویه جات برای دفع بلغم مفیدند:
ادویه جات( هل – دارچین – زنجبیل – زیره- زعفران – زنیان- سیر- موسیر – خردل) برای دفع بلغم مفیدند.
سبزیجات زیر را مصرف نمایید :
سبزیجات( کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) کلم و دیگر مواد غذایی مانند مارچوبه، نخود، گردو هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش، گندم برای افراد بلغمی مفید هستند.
به جای چای نوشیدنی های گرمی بخش بنوشید :
به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش , دم کرده ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنید.
از ملین ها استفاده کنید :
بذرهای ملین شامل تخم ریحان، تخم شربتی، قدومه شیرازی، خاکشیر و بارهنگ نیز می توان استفاده نمایید.
در زمستان غذاهای سرد استفاده نکنید:
زمستان فصل غلبه بلغم است پس در زمستان مواد غذایی سرد مانند سالاد کاهو، الویه و ماست مصرف نکنید و همراه غذا ادویه جات، زعفران و یا سرکه شیره استفاده کنید. افراط در استفاده سردی ها موجب چاقی، کند ذهنی و کاهش اعتماد به نفس و ترس میشود. در صورت استفاده از ماست از مصلح مزاجی آن مانند پونه, نعناع, آویشن, زیره، زنیان و... استفاده شود.
namnak
🎈 اگر میخوای سوالای بیشتر رو ببینی میتونی روی آموزش کلیک کنی، یا اگر دنبال سوالی هستی، بخشی از سوال رو در اینجا بنویس و جستجو کن