طرز تهیه شل زرد خانگی

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
94,359
64

طرز تهیه شل زرد خانگی را در همیارخاص ببینید

طرز تهیه شله زرد مرحله به مرحله با نکته جادویی شله زرد​

آموزش درست کردن شله زرد در سه سوت​


شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده ایم ، یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ می شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که بدون هیچ فنون پیچیده ای می توانید یک شله زرد خوشمزه و دلچسب را تهیه نمایید. با ما همراه باشید تا دستور پخت شله زرد را در این بخش از آشپزخانه نمناک به شما آموزش دهیم.

مواد لازم شله زرد​


برای تهیه شله زرد خوشمزه خانگی این مواد لازم را مهیا نمایید :

قبل از تهیه شله زرد حتما به این چند نکته باید توجه کنید :

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ​


مرحله اول :پختن برنج

در این هنگام باید شروع به هم زدن برنج کنید. نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.

مرحله دوم :اضافه کردن شکر

زمانی که برنج به طور کامل شفته شد و وا رفت زمان آن رسیده است که شکر را به برنج اضافه کنید. اگر قبل از اضافه کردن شکر حس کردید برنج سفت شده است نگران نباشید زیرا پس از افزودن شکر برنج دوباره رقیق‌تر می شود پس به هیچ عنوان به برنجتان آب اضافه نکنید حدود یک ربع برنج را هم بزنید تا ته نگیرد.

۱ مثقال زعفران را سائیده و یخ بگذارید تا دم بگیرد. پس از دم کشیدن زعفران آن را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شله زرد رنگ بگیرد.

مرحله چهارم :اضافه کردن خلال بادام و گلاب

خلال بادام ها را به همراه گلاب در ظرفی بخیسانید تا کاملا عطر و طعم گلاب به خورد خلال بادام ها برود در ادامه خلال ها را به همراه گلاب به شله زرد اضافه کنید و اجازه دهید تا حدود ۱۰ دقیقه با بقیه مواد به پخت برسد.

مرحله پنجم :اضافه کردن کره و روغن

باید زعفران به میزانی باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد پس از اضافه کردن بادام و زعفران به سراغ افزودن کره و روغن مایع بروید. بدین منظور ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است را به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید. سپس برای اینکه شله زردتان شفاف تر شود مقدار روغن مایع به شله زرد اضافه کنید.

بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد، حرارت را خاموش کنید و در ظرف را بگذارید تا کاملا دم بکشد.

مرحله ششم :سرو شله زرد

نکات تکمیلی در مورد شله زرد​


و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد . شله زرد را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – دسر – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

آشپزخانه ایمنامگ​

طرز تهیه شله زرد نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد نذری​


مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ شله زرد به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است. شما می توانید آن را در ماه مبارک رمضان و در وعده های افطار و سحری تهیه و میل کنید.

به گزارش ایمنا، شله زرد، یکی از دسرها و شیرینی‌جات ایرانی است که معمولاً در مراسم‌های مختلفی مثل افطار و یا مناسبت‌های مختلف به عنوان نذری پخته می‌شود و با آن از مهمانان پذیرایی می‌شود. شله زرد حاوی انواع ویتامین‌های A, C, D، گروه ویتامین‌های B مانند B۱, B۲, B۶، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می‌کند؛ شله زرد خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می‌برد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است. شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند. شله زرد برای مبتلایان به سو هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو نیز مفید هست؛ از مواد تشکیل‌دهنده آن می‌توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.

نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی می‌گوید شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد. به نقل وی، برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود می‌توان برنج را یک روز پیش از پخت، همراه با زعفران خیساند.

مواد لازم برای تهیه شله‌زرد​


بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شله‌زرد​


مرحله اول

ابتدا برنج‌ها را بشویید و آن را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. سپس قابلمه‌ای بردارید و آن را روی حرارت نسبتاً زیاد قرار دهید. سپس منتظر بمانید تا آب جوش بیاید.

مرحله دوم

زمانی که آب برنج جوش آمد، برنج‌ها را داخل آن بریزید و در قابلمه را به صورت نیم بسته قرار دهید. دقت کنید که در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.

مرحله سوم

زمانی که برنج‌ها باز شدند و آب را در خود جذب کردند، حرارت گاز را کم کنید و شروع به هم زدن برنج کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله منتظر بمانید تا برنج شما شفته شود و کاملاً وا برود. سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اگر حس کردید که برنج در حال سفت شدن است اصلاً نگران نباشید چراکه با افزودن شکر، برنج شما دوباره شل می‌شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه یک ربع به صورت مداوم آن را هم زدید باید زعفران ساییده شده را با آب جوش دم کنید.

مرحله ششم

خلال‌های بادام را در یک پیمانه گلاب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد.

مرحله هفتم

در این مرحله زمانی که زعفران شما دم کشید آن را به برنج خود اضافه کنید سپس مخلوط خلال بادام و گلاب را به آن اضافه کنید.

مرحله هشتم

به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را آرام هم بزنید. سپس کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید. برای شفاف‌تر شدن شله‌زرد می‌توانید از مقداری روغن مایع استفاده کنید.

مرحله نهم

در این مرحله پس از اینکه کره به مدت ۱۰ دقیقه با مواد جوشیده شد، شعله گاز را خاموش کنید و در قابلمه را بگذارید تا کاملاً دم بکشد.

مرحله دهم

پس از دم کشیدن شله‌زرد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین، خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.

نکات کلیدی در تهیه شله‌زرد​


از آنجا که پودر هل سیاه است و رنگ شله زرد را تغییر می‌دهد در صورت استفاده از آن بهتر است پودر هل را مستقیماً داخل شله زرد نریزید و از روش‌های زیر استفاده کنید:


طرز تهیه شل زرد خانگی​


عنوان : طرز تهیه شل زرد خانگی


اگر این مطلب نیاز به اصلاح و یا تکمیل دارد از طریق انتهای همین مطلب اطلاع دهید
 
  • برچسب ها
    هیچ
بالا