• برای مشاهده مطالب از این اطلاعیه رد شوید

    راه علم آموزی توجه به روش ها و الگوهایی است که توسط معلم می آموزیم ، نگاه و توجه ما به معلمین و آموزش های آنها می تواند گره گشای تمامی سوالات ما در دوره های سواد آموزی شود
    اینکه فقط به مطالب کمک آموزشی و نوشتن آنها بسنده کنیم کار اشتباه و بیهوده ای است ، در کنار این آموزش ها سعی کنید که روش ها و فرمول های سوالات را بدانید
    بدانید که «دانستن» رمز پیروزی شما در همه ی امتحانات و موقعیت ها است

    سایت همیار خاص تمام تلاش خود را می کند تا بهترین پاسخ ها را برای شما عزیزان گرداوری کند

    ما را در جهت بهبود کیفیت مطالب از طریق نظرات حمایت کنید


    دسترسی راحت به پایه ها :




    با کلیک بر روی پایه ی تحصیلی خود می توانید به تمامی صفحات درسی خود مانند ریاضی ، شیمی ، فارسی ، عربی و... دسترسی داشته باشید
    استفاده از تمامی امکانات سایت رایگان می باشد

سه شرط برای اینکه شعری را با لحن مناسب و آهنگین بخوانیم

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
94,078
64

سه شرط برای اینکه شعری را با لحن مناسب | سه شرط خواندن شعر با لحن مناسب و آهنگین |

سوال :

سه شرط برای اینکه شعری را با لحن مناسب و آهنگین بخوانیم


جواب :

وقتی شعر را می‌خوانید بیشتر از اینکه به تُن و نوع صدای خود توجه کنید ببنید ریتم آن را چطور می‌شنوید. اگر آهنگ شعر مناسب نباشد حتی نمی‌توان سر از مفهوم آن در آورد.

اگر شعر را با صدای بلند بخوانیم هر وقت جریان زیبای آن شکسته شد متوجه می‌شوید که یک جای کار را اشتباه کرده‌اید. تکیه روی کلماتی که شاعر بر آن‌ها تأکید دارد را از همین راه می‌توانید تشخیص دهید.

گاهی خواندن شعر با صدای بلند دیدگاه و نظر شما را راجع به آن تغییر می‌دهد. دقت کنید که وقتی به پایان شعر می‌رسید باید جریان شعر مشخص باشد و بتوانید به قصۀ آن پی بیرید.

شعر مثل روزنامه و کتاب درسی نیست که اطلاعات را به سرعت وارد ذهن کند، صبور باشید، اگر می‌خواهید آن را درک کنید شاید مجبور به تکرار شوید، اما اگر خواندن چند بارۀ شعر بلند ملولتان می‌کند با اشعار کوتاه شروع کنید. به خودتان اجازۀ غرق شدن در میان کلمه‌ها را بدهید.

سعی کنید بعد از اتمام یک بیت یا یک خط از شعر مکث محکم و مصمم نداشته باشید، اگر چنین باشد ریتم شعر ناقص خواهد شد و به جریان روان آن لطمه می‌زند. توقف در پایان هر خط یا بیت یک اثر ناگهانی ایجاد می‌کند. به نشانه‌گذاری‌ها توجه داشته باشید.

درست است که با پایان یک بیت و شروع بیت بعدی نیاز به درنگ دارید اما نباید انقدر زیاد باشد که فکر کنید ادامه‌ای در کار نیست.

اگر می‌خواهید از درست خوانی شعر مطمئن شوید صدای خود را ضبط کرده و گوش کنید. ببینید چقدر روان خوانده‌اید یا چقدر سکته میان خواندن شعر ایجاد شده.

نگران معنی کلمات نباشید، هر کدام را که می‌خواهید در فرهنگ لغت جستجو کنید، اتفاقاً این کار برای صحیح‌خوانی شعر لازم است. با یافتن معنی برخی کلمات می‌توانید برای خواند راحت‌تر آن‌ها را نشانه‌گذاری کنید. این کار به ادای درست کلمات، که از اصول درست‌خوانی است، هم کمک می‌کند.
 
بالا