انشا در مورد زندگی عشایری

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
95,313
79
انشا در مورد زندگی عشایری | انشا جدید در مورد زندگی عشایری |

انشا درباره ی زندگی عشایری​


از روزی که به دنیا آمدم مرا در درون خود جای داد . همراهش هستم و همراهم است حتی تا به الان که رشد کرده و به این سن رسیده ام ، و پس از این نیز ادامه دارد . آری زندگی را می گویم زندگی از روزی که به دنیا آمده ام تا به حال و پس از من ادامه دارد.

زندگی از نظر من طعم ها و مزه هایی دارد که برخی از آنان همانند عسل شیرین و دلچسب و برخی به تلخی هلاهل می باشند.

زندگی گاهی شیرین است مانند زمانی که کاری را انجام می دهی و لبخند را بر چهره عزیزانت می کشانی ، مانند زمانی که در کنار خانواده خود هستی و احساس سرزندگی و طراوت داری ، زندگی عسل در عسل است .

زمانی که یک مادر برای اولین بار در گوش کودکی که تازه به دنیا آورده لالایی میخواند و او را به آرامش دعوت می کند و زمانی که پدر اولین بار اذان را همچون مرواریدی درون صدف وجود او می دمد زندگی شیرین و چون در گرانبها و ارزشمند است .

گاهی زندگی مزه ترشی دارد مثل زمانی که ندانسته کاری می کنی که اخم های برادر کوچکت را درهم می کشی و با خود می گویی ای کاش حواسم را بیشتر جمع می کردم تا دلش را که همچون دل گنجشکی کوچک است به درد نمی آوردم .

روزی از مادرم پرسیدم : “ای مادر جان ترشی زندگی را در چه چیزهایی می بینی .” او هم به مزاح گفت : “ترشی انبه.” اما از لحن کلامش دانستم که ترشی زندگی را تا می توانم از خود دور کنم و خود نیز به سویش نروم .

برخی اوقات زندگی تلخ است . وقتی مدتی از عزیزانت دور باشی و یا خدایی نا کرده عزیزی را از دست بدهی این را درک خواهی کرد و تلخی زندگی را به وضوح حس می کنی .

به یاد دارم در کودکی دایی مهربانی داشتم . او هیچ گاه نمی گذاشت غمی در چهره من و پسرخاله هایم باشد و هیچ گاه به سختی ما راضی نبود . روزی در حیاط سرگرم بازی بودم که دیدم در حال تعمیر ماشینش است ، به نزد او رفتم و گفتم : “سلام دایی شاگرد نمی خواهی؟” او هم به مزاح گفت : “بله جواد جان” ، من متوجه مزاح او نشدم و ته دلم ترسیدم که نکند دایی ام کاری به من بدهد و من نتوانم انجامش بدهم ، چون اورا بسیار دوست می داشتم پس از مدتی تعلل گفتم : “دایی جان من نمی توانم کار های سخت را انجام بدهم !”

پس از این حرف کاری کرد که تا هم اکنون به خوبی در ذهنم از او باقی مانده است .

او مرا همچون پدری دلسوز و مهربان در آغوش کشید و گفت : “دایی جان مگر من دلم می آید کار هایم را به تو بدهم .”

از آن واقعه سال ها می گذرد و من با از دست دادن او می دانم گاهی زندگی تا چه اندازه بی اندازه ای می تواند تلخ باشد.

به طور کلی بگویم ، زندگی طعم های زیادی دارد ، گاهی خوب است و گاهی هم بد این بستگی دارد که شما چطور به آن بنگرید در ضمن قدر زندگی خود را بدانید چون همانند زمان بی برو برگشت می باشد و ممکن است اکثر اتفاقاتی را که در گذشته برایتان رخ داده ، دیگر تجربه نکنید و حسرت آن را یاد کنید .

نویسنده : محمدجواد

---------------------

در حالی که زندگی شهرنشینی امروزی با تجمل گرایی همراه شده است ولی”ساده زیستی” همچنان در زندگی عشایر حرف اول را می زند و این سادگی با جاذبه های فراوانی همراه است.

عشایر مردمان پر تلاشی هستند که در سراسر کشور نقش مهمی در چرخه اقتصادی جامعه دارند چراکه آنها با سخت کوشی و تلاش خود برای تامین نیازهای جامعه در بخش فرآوده های دامی همواره می کوشند.

کسی نمی داند که این تولیدات دامی که در سطح کشور نیازهای مردم را تامین می کند با چه رنج و مشقتی توسط عشایر به دست می آیاد که آنها مصرف می کنند.

در این بین از زمان قدیم تا دیرباز زندگی عشیره ای در استان ایلام رواج داشته و هنوز هم دارد.

عشایر مردمان پر تلاشی هستند که در سراسر کشور نقش مهمی در چرخه اقتصادی جامعه دارند چراکه آنها با سخت کوشی و تلاش خود برای تامین نیازهای جامعه در بخش فرآوده های دامی همواره می کوشند.

کسی نمی داند که این تولیدات دامی که در سطح کشور نیازهای مردم را تامین می کند با چه رنج و مشقتی توسط عشایر به دست می آیاد که آنها مصرف می کنند.

در این بین از زمان قدیم تا دیرباز زندگی عشیره ای در استان ایلام رواج داشته و هنوز هم دارد.

صفا و صمیمیت و دروی از زندگی شهرنشینی یک نوع آرامش خاص در بین زندگی مردم عشایر به وجود آورده است که آنها فقط به کار خود فکر می کنند.

مردم عشایر همواره از مشکلات زیادی رنج می برند و تنها منبع درآمد از طریق همین دامداری است که با این شرایط سخت تعدادی از آنها نیز از به شهرها رفته اند و عشایری را رها کرده اند.

عشایر همواره برای تهیه آب با مشکل هستند چون معمولا در مکانهایی مستقر می شوند که آب نیست و مجبور هستند آب را با دبه های بزرگ و کوچک به سمت چادر خود بیاورند.

زندگی عشایر حمام و یخچال ندارد و مردم برای از “مشکه” برای حفظ آب استفاده می کنند که البته آب در داخل آن به شکل خنک حفظ می شود.

“مشکه” توسط خود مردم عشایر درست می شود و در واقع یک وسیله ضروری در زندگی عشایر به خصوص در فصل تابستان است.

از این مشکه برای تبدیل ماست به دوغ و کره نیز استفاده می شود که به وسیله زنان عشایر درست می شود.

زنان همانند مردان یک پای کار در خانه هستند و آنها در مواقعی که مردان گوسفندان را برای چریدن می برند در کارهایی نظیر پخت نان و تمیز کردن خانه، دوشیدن شیر گوسفندان کمک می کنند.

در زندگی عشایری که غالبا سیاه چادر نشینی است توسط زنان دست بافته هایی مانند چیت و بافت سیاره چادر و..تهیه می شود.

پوشاک مردم عشایر
علاوه بر این زنان لباس و پوشاک خود را تهیه می کنند و اکثریت تزئینات این نوع لباسها به دست هنرمندانه زنان شکل می گیرد.

عشایر ایلام از لحاظ پوشش لباس دارای تنوع رنگ هستند که و بیشتر زنان عشایر از لباسهای کردی استفاده می کنند.

درحالی که در زندگی امروز شهرنشینی می توان انواع لباسهایی را دید که با فرهنگ ما ارتباطی ندارد ولی مردم عشایر از لباسهایی که از فرهنگ آنها شکل می گیرد استفاده می کنند.

در بین عشایر متاسفانه تحصیل کمتر برای دختران و زنان وجود دارد و بیشتر آنها مشغول کار با مردان در زندگی می شوند.

عمده دلیل عدم تحصیل مردم عشایر کوچرو بودن آنهاست چراکه در روزهای طولانی در مسیر ییلاق و قشلاق هستند و به همین منظور کمتر دنبال تحصیل هستند.

با نگاه کلی به زندگی عشایر می توان گفت عشایر مردمانی هستند که در عین ساده زیستی مردمانی پر تلاش هستند و بیشتر وقت خود را صرف دامداری می کنند.

مسئولان باید به این قشر برای حل مشکلات معیشتی آنها کمکهای فراوان و امکانات بیشتر اختصاص دهند و از آنها برای تولیدات بیشتر حمایت کنند.

یکی از بزرگترین مشکل مردم عشایر بحث خرید تولیدات فرآوده های دامی است که متاسفانه برخی دلالان این فرآوده ها را با قیمت بسیار پایینی از مردم عشایر خریداری می کنند و به قیمتهای گزاف به فروش می رسانند و درآمد کمی نصیب مردم عشایر می شود در حالی که آنها زحمت اصلی را کشیده اند.

زندگی عشایر در عین سادگی خود یک جاذبه مهم گردشگری برای مردم شهرهاست چراکه با کمترین امکانات بیشترین تلاشها را در زندگی انجام می دهند.
 

آمار انجمن

موضوع ها
48,736
ارسال ها
56,254
کاربران
3,436
جدیدترین کاربران
somaye.anvari
عقب
بالا