صکادرات در رانندگی به چه معناست

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
95,283
79
.

صکادرات در رانندگی به چه معناست ، را از سایت همیار خاص ببینید


در صفحه ۱۲۴ کتاب آیین نامه راهنمایی و رانندگی درباره نحوه راه اندازی خودرو توضیحاتی ارائه شده است امروز تست درایو قصد دارد شما هنرجویان گرامی را با نوحه صحیح راه انداری خودرو و همچنین با مفهوم کلمه صکادرات آشنا کند، همان طور که می دانید صکادرات شامل ۷ مرحله است که بایستی قبل از شروع به رانندگی این هفت مرحله را رعایت کنید.

راه اندازی خودرو
هدف از این بخش آشنا نمودن هنرجو به چگونگی روشن نمودن و راه اندازی خودرو می باشد. راه انداری خودرو طی چند مرحله به صورت زیر شرح داده می شود؛

✅۱- تنظیم صندلی: اگر شخصی دیگری از خودرو استفاده نموده و تنظیم صندلی را تغییر داده، ضروری است بر حسب قد و اندام شما بطور مجدد تنظیم شود. هدف از تنظیم صندلی تسلط کامل پاها و دستها بر تجهیزات کنترلی همچون پدالها، اهرمها و غربیلک فرمان می باشد. عدم تسلط کافی بر روی تجهیزات فوق باعث می شود تا واکنش و عکس العمل راننده در مقابله با خطرات، مناسب نبوده و یا با تاخیر زمانی بالا صورت پذیرد در حالی که هنگام حرکت در سرعتهای بالا، تنها چند صدم از ثانیه نیز می تواند در نجات یا فرار از تصادف و برخورد تاثیر گذار باشد. صندلی راننده دست کن باید در دو جهت نشان داده شده در شکل ذیل قابلیت تنظیم داشته باشد. تنظیم صندلی علاوه بر موارد بالا، در میدان دید شما نیز موثر است.

✅۲- تنظیم آینه ها: هر خودرو سواری دست کم دارای ۳ آینه می باشد. مهمترین آنها آینه دید عقب است که داخل اتاق و در قسمت بالایی شیشه جلو نصب می گردد. استفاده از آینه های با چند بازو و مفصل کنترلی، امکان تنظیم بهتر و دقیق تری را فراهم می نماید. دو آینه ی دیگر خودرو، آینه های بغل می باشند که در صورت تنظیم مناسب آنها، در افزایش و بهبود میدان دید شما بسیار موثر خواهند بود.

✅۳- بستن کمربند ایمنی: بعد از انجام تنظیمات اولیه، بستن کمربند ایمنی ضروری است. کمربند ایمنی باید حتما از نوع ۳ نقطه ای باشد. این نوع کمربندها علاوه بر پوشش دادن رانها، نیم تنه بالایی بدن را نیز نگه می دارند. البته امروزه تمامی خودروها مجهز به کمربندهای ۳ نقطه ای هستند اما ممکن است در بعضی از خودروهای قدیمی تر از نوع ۲ نقطه ای باشند. منظور از کمربند ۳ نقطه ای، کمربندی است که دارای ۳ محل اتصال است؛ از دو محل به بدنه خودرو دارای اتصال ثابت است و نقطه سوم نیز مربوط به محل قفل شدن کمربند می باشد که اتصالی غیر دائمی است.

✅۴- خلاص کردن دنده: توجه نمایید که برای قرار دادن دسته دنده در حالت خلاص باید پدال کلاچ را قبل از آن فشرد. بعد از خلاص کردن دنده، پدال کلاچ را رها کنید.

✅۵- قرار دادن سوئیچ در وضعیت استارت (STATRT): با چرخاندن سوئیچ و قرار دادن آن در حالت STATRT موتور خودرو روشن می شود. در این حالت خودرو هنوز متوقف است و موتور در حالت درجا کار می کند.

✅۶- فعال کردن راهنمای سمت مروبطه: اگر خودرو به نحوی پارک شده است که باید از سمت راست خود از حالت پارک خارج شود باید راهنمای سمت راست را فعال نمود و در غیر این صورت راهنمای سمت چپ. البته لازم به ذکر است که در بعضی مواقع خودرو به صورت مورب یا عمودی پارک می شود و یا ممکن است که خودرو در حالت دنده عقب از پارک خارج شود که در هر صورت باید راهنمای سمت مربوطه به شکل صحیح فعال گردد.

✅۷- کنترل مسیر(با دید مستقیم و با استفاده از آینه ها): قبل از حرکت دادن خودرو مسیر مقابل، کناره ها و پشت سر خود را به طور دقیق مد نظر قرار دهید. برای این کار از دید مستقیم و همچنین آینه ها استفاده نمایید.

✅۸- گرفتن کلاچ: با فشردن پدال کلاچ با پای چپ، خودرو آماده قرار گیری در حالت دنده خواهد بود.

✅۹- قرار دادن گیربکس در حالت دنده یک: با هل دادن اهرم دنده به سمت جلو، گیربکس در حالت دنده یک خواهد بود.

✅۱۰- پایین آوردن ترمز دستی: برای غیرفعال نمودن ترمز دستی، تکمه ای را که در انتهای آن قرار دارد بفشارید و اهرم ترمز دستی را به سمت پایین بیاورید.

✅۱۱- رها کردن تدریجی کلاچ و فشردن پدال گاز: اکنون برای به حرکت در آوردن خودرو، پدال کلاچ را به تدریج رها کرده و به طور همزمان پدال گاز را به آرامی فشار دهید.

نکات:
– طی مراحل ۱۰ و ۱۱ کنترل مسیر نیز باید انجام شود و به اطراف با دقت نگاه کرد.
– برای چرخش فرمان و تغییر دادن جهت تایرها باید قبل از مرحله ۸ و یا طی مرحله ۱۱ اقدام نمود.
– هنگامی که خودرو در سربالایی پارک است و یا در پشت ترافیک در سربالایی متوقف است، برای شروع حرکت باید مراحل ۱۰ و ۱۱ را همزمان با هم انجام داد.
– پیش از شروع حرکت باید کنترل غربیلک فرمان را در دست گرفت.


⭐مفهوم صکادرات در رانندگی چیست؟


صکادرات در رانندگی شامل ۷ مرحله می باشد که قبل از رانندگی بایستی این هفت مرحله را رعایت کرد: حرف ص به معنای صندلی است, حرف ک به معنای کمربند خودرو است, حرف آ یعنی آینه خودرو, حرف د به معنای دنده خودرو است, حرف ر به معنای روشن نمودن و راهنما, حرف ا به معنای آمادگی و در آخرحرف ت به معنای ت ترمز دستی می باشد.

✅۱ – (ص) تنظیم صندلی خودرو

صندلی خودرو از سه بخش قابل تنظیم می‌باشد:
۱- کفی صندلی
۲- پشتی صندلی
۳- سری صندلی

برای تنظیم کفی صندلی با دست راستتان بالای فرمان را گرفته وبا دست چپتان ضامن کفی صندلی کشیده می‌شود. و میتوانید صندلی را به عقب و جلو هدایت کنید.
پشتی صندلی به وسیله اهرم با دست چپتان به راحتی بالا می‌آید و اندازه بهترین پشتی صندلی کمی بیش از نود درجه است.
پشت سری صندلی بایستی مرکز آن روبروی گوش‌هایتان باشد که برای جلوگیری از صدمه به گردن هنگام بروز تصادفات از پشت طراحی شده است.

✅۲ – (ک) کمربند ایمنی (بستن کمربند ایمنی)

با دست راستتان سگک و قلاب کمربند را گرفته و میکشیم تا تسمه آن هم کشیده شود. دست چپتان را از داخل تسمه کمربند رد کرده تا کمربند از بالای شانه چپ رد شود، سپس آن را درون قفل قرار داده و با فشار لازم قفل می کنیم.


✅۳ – ( آ ) آینه‌های ماشین را تنظیم می‌کنیم

با توجه به فیزیک بدنی خودتان آینه های ماشین را تنظیم نمایید.

✅۴- ( د ) دنده خودرو را خلاص کنید

کلاچ را با پای چپتان تا آخر فشار داده دهید و دسته دنده در وسط قرار داده می‌شود.

✅۵ – حرف ( ر ) این حرف دو کاربرد دارد

۱- خودرو را روشن می‌کنیم
۲- راهنما می‌زنیم و بخش اضافی
بخش اضافی چک ترمز:
ترمز پایی را سه مرتبه فشار دهید تا ترمز چک شود. چک ترمز در واقع حرف « ر» دو بعلاوه ۱ می‌باشد.

✅۶ – حرف ( آ ) آمادگی برای رانندگی است

آماده کردن دنده خودرو برای حرکت آینه‌ها را نگاه می‌کنیم و نقاط کور خودرو را با چرخاندن سر پوشش می‌دهیم.
پس از روشن کردن موتور نوبت (آ) دوم صکادرات است که این (آ) دو کاره می‌باشد.

در این حالت با آماده کردن دنده و جاگذاری دنده برای حرکت آینه‌هایی را که تنظیم شده است نگاه می‌گردد و بایستی برای پوشش دادن نقاط کور آینه سر به سمت حرکت بر گرانده می‌شود.

✅۷ – ( ت ) : ترمز دستی خودرو را پایین می آوریم


آخرین عملکرد ترمز پایی گرفته می‌شود و بعد ترمز دستی را پایین می آوریم، که با این کار چراغ ترمز دستی نیز که با نشانه حرف انگلیسی(P ) می‌باشد در پشت آمپر خاموش می‌گردد و خودرو در شروع به حرکت در می آید.

عملکرد صکادرات که شامل ۷ مرحله است قانون پیش از حرکت است که کلیه مراحل آن بایستی انجام گردد.



منبع : همیارخاص

.
 
  • برچسب ها
    اعمال قبل از حرکت در رانندگی تختک در رانندگی تختک در رانندگی چیست شروع به حرکت در رانندگی صادركات رانندگي صادرک در رانندگی مراحل خاموش كردن ماشين مراحل روشن كردن ماشين به ترتيب
  • آمار انجمن

    موضوع ها
    48,720
    ارسال ها
    56,092
    کاربران
    3,406
    جدیدترین کاربران
    محمدمهدی قیاسی
    عقب
    بالا