درمان سرفه خشک با سیب

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
95,283
79
درمان سرفه خشک با سیب ، را در همیارخاص بخوانید


در فصول سرد، درصد ابتلا به بیماری آنفولانزا، سرفه خشک و گرفتگی گلو بالا می‌رود و این مشکلات، بدن شما را تحت فشار قرار می‌دهد. در نتیجه شما نمی‌توانید زندگی راحتی داشته باشید. راه‌های بسیاری برای درمان این بیماری‌ها وجود دارد، اما بد نیست به درمان‌های گیاهی و طبیعی هم توجه کنید.

در حال حاضر با شیوع بیماری کرونا، ما از شما می‌خواهیم با ایجاد علائمی چون سرفه خشک قبل از هر کاری به پزشک مراجعه کنید و از خوددرمانی بپرهیزید. اما چنانچه با پزشک خود مشورت کردید و وی نوشیدن دمنوش را برای شما مجاز دانست می‌توانید از این مقاله کمک بگیرید.

ما در این مقاله درباره‌ی دمنوش‌های مناسب برای سرفه خشک صحبت می‌کنیم. همراه ما باشید.

علائم سرفه خشک​


سرفه‌ی خشک، بدون خلط و شدید است. معمولا این سرفه‌ها در شب و در زمان خواب بیشتر ظاهر می‌شوند. یکی از علائم مهم سرفه‌ی خشک، تنگی نفس در زمان سرفه است.

البته این سرفه به علت آن‌که خلط ندارد، خس خس ایجاد نمی‌کند و باعث بروز صدا نمی‎شود. برای بهبود و رفع این مشکل، شما بهتر است علاوه بر مراجعه به دکتر، به سراغ درمان خانگی سرفه خشک بروید.

درمان‌های خانگی بسیاری وجود دارند که به بهبود علائم سرفه‌ی خشک کمک می‌کنند. از مهم‌ترین درمان‌های خانگی برای سرفه خشک می‌توان به مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های پرخاصیت اشاره کرد.

البته حتما این نکته را در نظر بگیرید که پیش از استفاده از روش‌های طبیعی برای رفع سرفه خشک، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علت بروز سرفه خشک​


عوامل بسیاری وجود دارند که باعث بروز سرفه‌ی خشک می‎شوند. محیط بیرون و داخل خانه در بروز این عوامل نقش بسیاری دارند. در ادامه به بعضی از این عوامل می‌پردازیم:

در ادامه، انواع دمنوش‌های مفید برای رفع سرفه خشک را به شما معرفی می‌کنیم.

درمان سرفه خشک با سیب​


یکی از راه‌های ساده و در دسترس برای تسکین سرفه‌های خشک، مصرف میوه‌های تازه و آب‌دار است. شما می‌توانید آب سیب تازه بنوشید تا خشکی مخاط گلو کمتر شود و سرفه‌های خشک بهبود پیدا کنند.

مصرف دمنوش گرم سیب به همراه کمی دارچین برای سرفه‌های خشک بسیار موثر است. مقداری سیب خشک و دارچین را داخل یک قوری آب‌جوش ریخته و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد. یک فنجان دمنوش سیب بنوشید تا جلوی سرفه را بگیرد.

شما همچنین می‌توانید نصف یک سیب تازه را رنده کنید و با نصف فنجان آب‌ بجوشانید. مقدار کمی گلاب به آن اضافه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه یک فالوده طبیعی و گرم برای رفع خشکی گلو خواهید داشت.

اگر سرفه‌های شما همراه با درد در ناحیه گلو است، حتما سری به مقاله بهترین نوشیدنی برای گلودرد بزنید.

انواع دمنوش‌های گیاهی برای سرفه خشک​


بسیاری از افراد، برای آن‌که سریع‌تر بهبود پیدا کنند، به سراغ داروهای شیمیایی می‎روند. در حالی که داروهای شیمیایی از جمله شربت برای سرفه خشک بدون تجویز پزشک، علاوه بر این‌‎که به بهبودی سریع شما کمک نمی‌‎کنند، بلکه خوردن آن مضراتی هم به دنبال دارد. بنابراین اگر شربت سرفه در خانه دارید، بدون مشورت و تجویز پزشک آن را نخورید و به جای آن دمنوش‌های گیاهی استفاده کنید.

البته اگر سرماخوردگی شما شدید است، حتما به پزشک مراجعه کنید و طبق دستورات او عمل کنید.

درمان سرفه خشک با زنجبیل​


زنجبیل یکی از گیاهان خوشمزه و مفید برای کاهش عفونت بدن است. عفونت زیاد بدن، سرفه‌های سختی ایجاد می‌کند و راه‌های تنفسی را می‌بندد و به قفسه‌ی سینه فشار می‌آورد. به‌ همین دلیل مصرف دمنوش زنجبیل از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دمنوش زنجبیل خوش طعم است و فواید بسیاری دارد، به همین دلیل مصرف آن رایج است. زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و برای افرادی که حالت تهوع دارند، مناسب است.

شما می‌توانید به مقاله دمنوش برای آلرژی فصلی بروید و با نوشیدنی‌های معجزه‌آسا برای بهبود حساسیت آشنا شوید.

درمان گیاهی سرفه خشک​


یکی از راه‌حل‌های آسان برای بهبود سرفه‌های خشک و بدون خلط، استفاده از گیاهان طبیعی است. بسیاری از این گیاهان خواص درمانی فوق‌العاده‌ای دارند و عصاره آنها در انواع شربت ضد سرفه استفاده می‌شود.

شما به‌راحتی می‌توانید به روشی ارزان‌قیمت گیاهانی مثل آویشن، بابونه، اسطوخودوس و … را به صورت دمنوش یا جوشانده مصرف کنید. البته باید بدانید که مصرف بیش از اندازه این گیاهان هم ممکن است عوارضی برای شما داشته باشد و معمولا در دوران بارداری توصیه نمی‌شوند.

برای آشنایی با دمنوش‌های کم‌خطر برای خانم‌های باردار، مقاله دمنوش مناسب دوران بارداری را بخوانید.

معجزه سرفه خشک؛ دمنوش گل ختمی​


دمنوش گل ختمی، یکی از گیاهان دارویی است که برای بهبود سرماخوردگی مفید است. این دمنوش خلط‌‌ آور است و مشکلات تنفسی را رفع می‌کند. در واقع مصرف دمنوش گل ختمی سینه را نرم و به بهبودی سرفه‌های خشک کمک بسیاری می‌کند.

اگر می‌خواهید با فواید دمنوش بیشتر آشنا شوید، مقاله‌ی دمنوش چیست؟ را مطالعه کنید.

دمنوش عسل​


دمنوش عسل از ترکیب عسل و آب گرم تهیه می‌شود و ضد سرفه است. این دمنوش خاصیت آرام‌بخشی دارد و گلو درد و التهاب بدن را کاهش می‌دهد.

درمان سرفه با دمنوش آویشن​


دمنوش آویشن یکی ‌‌دیگر از گیاهان دارویی است که برای درمان آسم و مشکلات تنفسی مفید است. افرادی‌که به سرماخوردگی مبتلا می‎شوند و سرفه‌های شدید دارند، با مشکلات تنفسی مواجه می‎شوند. مصرف این دمنوش بر رفع این مشکلات تاثیر می‌گذارد.

در ادامه می‌توانید مقاله‎ی دمنوش آویشن و خواص آن را بخوانید و با فواید آن بیشتر آشنا شوید.

دمنوش چای ترش​


دمنوش چای ترش، طعم ترش و شیرینی دارد و منبع ویتامین سی است. در هر فنجان از این دمنوش ۴۶۳ میلی‌گرم ویتامین سی وجود دارد. رنگ این گیاه قرمز و دمنوش آن غلیظ است.

دمنوش چوب نارون کوهی​


دمنوش چوب نارون کوهی از پوست داخلی نارون تهیه می‎شود. این دمنوش مخاط گلو را نرم می‌کند و علائم سرفه را کاهش می‌دهد. همچنین التهاب گلو را رفع می‌کند و باعث تسکین سرفه می‎شود.

دمنوش چهار تخمه​


دمنوش چهار تخمه، یکی از دمنوش‌های پرخاصیت برای رفع سرفه خشک و گرفتگی صدا است. این دمنوش از ترکیب به دانه، قدومه، بارهنگ و ریحان تهیه می‎شود. البته ترکیبات این دمنوش، به سلیقه و ذائقه‌ی شما هم بستگی دارد.

دمنوش بابونه​


دمنوش بابونه تسکین‌دهنده است و مصرف آن برای افرادی که سرماخوردگی سختی می‌‎گیرند و دیر بهبود پیدا می‌کنند، ضروری است. هنگامی که سرفه می‌کنید، گلو درد دارید، خوردن دمنوش بابونه را جدی بگیرید.

درمان با دمنوش به‌دانه​


دمنوش به‌دانه یکی از درمان‌های مفید برای بهبود سرفه‌های خشک است. اگر سرماخوردگی دارید و سرفه‌های شدید اجازه نمی‌دهند که درست نفس بکشید، مصرف این دمنوش به تسکین سرفه شما کمک می‌کند. همچنین دمنوش به‌دانه، سینه را نرم می‌کند و باعث بهبودی شما می‌شود.

اگر در اثر عوامل مختلف به سرماخوردگی مبتلا شدید، مقاله‌ی بهترین دمنوش برای سرماخوردگی را مطالعه کنید.

دمنوش گیاه گل پنیرک؛ ضد سرفه و پرخاصیت​


دمنوش گیاه گل پنیرک برای درمان بیماری‌های تنفسی بسیار مفید است و مشکلات مخاط دستگاه تنفسی را کاهش می‌دهد.

افرادی که بیماری‌های تنفسی و مشکلاتی از جمله خشن شدن صدا، سرفه‌های خشک و شدید، تنگی نفس و … دارند، مصرف دمنوش گیاه گل پنیرک به آنها کمک می‌کند و مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهد.

چای سبز؛ دمنوشی برای رفع سرفه​


چای سبز یکی از محبوب‌ترین دمنو‌ش‌هایی است که خواص بسیاری برای بدن دارد. چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان است که التهاب بدن را کم می‌‌کند. این نوشیدنی گرم، سرفه‌های شدیدی را که در اثر التهاب به‌وجود می‌آیند، تسکین می‌دهد.

مصرف چای گیاهی هم یکی از راه‌هایی است که سرفه خشک را بهبود می‌بخشد. اگر می‌خواهید با چای گیاهی بیشتر آشنا شوید، مقاله‌ی انواع چای گیاهی را مطالعه کنید.

دمنوش نعناع؛ دشمن سرفه خشک​


دمنوش نعناع یکی‌‌ دیگر از دمنوش‌های مفید برای بهبود سرفه‌های خشک است. این دمنوش، عفونت‌های تنفسی را به حداقل می‌رساند و به کاهش مشکلات ریوی و تنفسی کمک می‌کند. به علاوه مصرف این دمنوش، راه‌های تنفسی و مجاری هوایی ریه را باز می‌کند.

دمنوش ریشه مارشمالو​


دمنوش ریشه مارشمالو حاوی موسیلاژ است که مصرف آن برای محافظت از دیواره‌های گلو مفید است و سرفه‌های خشک را تسکین می‌دهد. همچنین مصرف این دمنوش، بدن درد و التهاب را کاهش می‌دهد و در بهبود رفلاکس اسیدی معده نقش دارد.

پیشنهاد می‌کنیم به مقاله خواص دمنوش گل گاو زبان هم سر بزنید و با این دمنوش فوق‌العاده آشنا شوید.

دمنوش اکیناسه؛ درمانی برای سرفه​


دمنوش اکیناسه یکی از درمان‌های طبیعی برای رفع سرفه است و عفونت‌ بدن را کاهش می‎دهد. نوشیدن یک لیوان از این دمنوش، سینه را نرم و سختی بیماری سرماخوردگی را کم می‌کند.

یکی از دلایلی که باعث ایجاد سرفه‌های شدید می‌شود، مشکلات تنفسی است. باز شدن راه‌های تنفسی در کاهش علائم سرفه خشک، تاثیر بسیاری دارد.

اگر تمایل دارید که با انواع دمنوش و خواص آن‌ها بیشتر آشنا شوید، مقاله‌ی دمنوش گیاهی و خواص آن‌ها را از دست ندهید.

دمنوش ریشه شیرین بیان برای درمان سرفه​


دمنوش شیرین بیان، خاصیت ضدالتهابی دارد و به رفع ویروس‌های موجود در بدن کمک می‌کند. دمنوش شیرین بیان سموم بدن را دفع می‌کند و با مصرف آن، سرفه‌های شما سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند.

اگر می‌خواهید با دمنوش‌هایی که در دفع سموم بدن نقش موثری دارند، آشنا شوید، مقاله‎ی بهترین دمنوش برای سم زدایی بدن را بخوانید.

درمان خانگی سرفه خشک​


روش‌های خانگی، معمولا در دسترس‌ترین و راحت‌ترین روش برای رفع سرفه‌ی خشک هستند. اگر سرماخوردگی و سرفه‌ی شما شدید نیست، می‌توانید با استفاده از این روش‌ها، سریع‌ بهبود پیدا کنید.

یکی از روش‌های درمانی در خانه، بخور است. بخور بینی، گلو و سیستم تنفسی را مرطوب می‌کند. همچنین بخور با ایجاد مخاط، خشک بودن سرفه را رفع می‌کند. در کنار این‌ها، بخور پوست را نرم و لطیف می‌کند.

گرفتن دوش آب گرم، تنفس بخار چای و انواع دمنوش‌ها برای بهبود سرفه‌ی خشک توصیه می‌‎شود. همچنین بخور اکالیپتوس هوای خانه را ضدعفونی می‌کند و برای ضدعفونی کردن اتاق کودکان و نوزادان هم از آن استفاده می‎شود.

بخور نعنا باعث پاکسازی دستگاه تنفسی می‎شود و سرفه‌های شدید را رفع می‎کند. به علاوه، این بخور آرامش‌بخش است و سبب شادابی پوست می‎شود.

گیاه پرفایده نعنا را می‌توانید در تهیه انواع شربت و نوشیدنی خنک استفاده کنید. در این زمینه نگاهی به مقاله شربت نعنا برای تابستان بیندازید.

تقریبا همه‌ی ما با قرقره آب نمک آشنا هستیم و می‌دانیم که چه اندازه در بهبود سوزش گلو، سرماخوردگی، تورم و رفع سرفه موثر است.

برای انجام این روش، شما تنها باید، نصف قاشق چای‌خوری نمک را در استکان آب گرم بریزید و به مدت ۲۰ ثانیه قرقره کنید. چند بار این کار را تکرار کنید تا سرفه‌ی شما رفع شود. معمولا کودکان نمی‌توانند آب نمک قرقره کنند و دچار مشکل می‌شوند. از این روش برای کودکان استفاده نکنید.

به مقاله بهترین و بدترین نوشیدنی برای کودکان بروید و با آنها آشنا شوید. به یاد داشته باشید که تغذیه کودکان امری بسیار حساس است.

اگر سرفه‌ خلط داشته باشد، با بخار آب سریع بهبود پیدا می‌کند. زمانی‌که در حال دوش گرفتن هستید و بخار آب گرم، حمام را فرا گرفته است، مدتی را در این شرایط بمانید. بخار آب گرم به کاهش علائم سرفه‌ی شما کمک می‌کند.

روش دیگری برای انجام این کار وجود دارد. برای انجام آن، ابتدا باید یک ظرف بزرگ آب جوش بردارید. در داخل آن، داروهای گیاهی همانند رزماری و اکالیپتوس بریزید.

حالا باید صورت خود را بالای ظرف بگیرید و برای آن‌که بخار آب، کامل وارد ریه‌های شما شود، روی خود حوله‌ای بیندازید و به مدت ۵ دقیقه بخار آب استنشاق کنید.

هوای خشک، علائم سرفه را افزایش می‌دهد. سیستم‌های تهویه مطبوع، سرمایشی و گرمایشی در خشک شدن هوای خانه نقش بسیاری دارند. دستگاه بخور، خانه را مرطوب می‌کند و به بهبودی گلو درد و رفع سرفه کمک می‌کند.

البته اگر رطوبت هوای خانه زیاد باشد، باعث بروز آلرژی می‎شود. بهترین رطوبت برای خانه، ۵۰ درصد است که با استفاده از دستگاه رطوبت‌سنج می‎توان آن را اندازه‌گیری کرد.

قویترین داروی گیاهی ضد سرفه​


درمان‌ گیاهی بی‌خطرترین نوع درمان است که در تسریع فرآیند بهبود بیماری تاثیر بسیاری می‌گذارد. در ادامه مهم‌ترین درمان‌های گیاهی برای سرفه خشک را برای شما آوردیم.

برای آشنایی با کاربرد انواع گیاهان می‌توانید مقاله دمنوش‌های گیاهی برای افسردگی را بخوانید و با تاثیر آنها بر خلق و خوی آشنا شوید.

درمان سرفه خشک حساسیتی​


همه‌ی ما می‌دانیم که عسل سرشار از خاصیت است. عسل عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و به رفع گلو درد کمک می‌کند. این ماده‌ی غذایی مقوی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و سموم را از بدن دفع می‌کند.

عسل خاصیت ضد التهابی، آنتی باکتریال و ضد ویروسی دارد که در بهبود سرماخوردگی موثر است. برای آن‌که هرچه سریع‌تر از شر ویروس‌ها و سرماخوردگی نجات پیدا کنید، عسل بخورید. به همراه عسل می‌توانید دارچین و لیمو هم اضافه کنید.

لیمو منبع ویتامین سی است که عفونت‌ها و باکتری‌ها را رفع می‌کند. دارچین نیز خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان سرفه خشک حساسیتی، مفید است. یک لیوان آب گرم به همراه چند قطره آبلیمو تازه و عسل یک نوشیدنی عالی برای رفع سرفه است.

شما می‌توانید در مقاله فواید نوشیدن آبلیمو و عسل درباره تاثیر آن بر سلامت سیستم تنفسی، پوست و سلامت کبد بیشتر بخوانید.

آب آناناس برای سرفه خشک​


آناناس جزو میوه‌های محبوب و پرخاصیتی است که برای بهبود بسیاری از بیماری‌ها از آن استفاده می‌شود. در میوه آناناس آنزیم بروملین وجود دارد که به اندازه ۵ برابر شربت سرفه، در بهبود سرفه‌ی خشک تاثیر می‌گذارد.

بروملین موجود در آناناس، خلط‌آور است و سرفه، بیماری‌های ریوی، آلرژی تنفسی و سرماخوردگی را بهبود می‎بخشد.

آب آناناس منبع ویتامین سی است و خوردن نصف لیوان از آن در طول روز، نیاز بدن را به ویتامین سی رفع می‌‌کند. ترکیب آب آناناس به همراه عسل، آبلیمو و سیر در بهبود سرفه نقش بسیاری دارد. مقاله خواص آبمیوه آناناس را بخوانید تا با دیگر فواید آن هم آشنا شوید.

سیر​


سیر خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و تسکین‌دهنده‌ی سرفه‌ی خشک است. همچنین سیر در بهبود زخم معده، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشارخون، لطافت پوست و بهبود سرطان موثر است. افرادی که آسم دارند یا از عفونت‌های ریوی رنج می‎برند، مصرف سیر برای آن‌ها فواید بسیاری دارد.

در مقاله‌ی بهترین دمنوش برای زخم معده، درباره‌‎ی دمنوش‌های پرخاصیتی که در بهبودی زخم معده نقش دارند، صحبت کردیم.

نکات مهم​

کلام آخر​


همانطور که خواندید سرفه‌های شدید در اثر ملتهب شدن بدن، سرماخوردگی، آسم، مشکلات تنفسی و … به‌وجود می‌آیند و ممکن است آسیب‌های بسیاری به بدن وارد ‌کنند.

اگر سرفه‌های شدید دارید و می‌خواهید هرچه سریع‌تر بهبود پیدا کنید، به شما توصیه می‎کنیم که از دمنوش‌هایی که در این مقاله معرفی کردیم، تهیه کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

اگر علاقه‌ای به خوردن دمنوش ندارید، به سراغ خوردن آبمیوه طبیعی و مقوی بروید. در کنار این‌ها می‌توانید از روش‌های خانگی برای رفع سرفه کمک بگیرید.

سوالات متداول:​


سرفه‌های شدید چه مشکلاتی ایجاد می‌‌کنند؟

تنگی نفس و گرفتگی صدا.

چه دمنوشی برای دفع سموم بدن مفید است؟

دمنوش شیرین بیان، خاصیت ضدالتهابی دارد و به دفع سموم بدن کمک می‌کند.

سرفه‌های خشک در اثر چه عواملی به‌وجود می‌آیند؟

التهابات بدن، سرماخوردگی و مشکلات تنفسی.

درمان خانگی سرفه خشک در سریع ترین زمان ممکن!​

آنچه در این مقاله می‌خوانید​


سرفه مکانیسم دفاعی بدن است که از ورود محرک‌های خارجی مثل گرد و غبار و گرده گل به گلو و مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند. زمانی که عفونت یا عامل خارجی وارد بدن می‌شود، سیستم عصبی تحریک شده و پیامی به مغز ارسال می‌شود. سپس دستوری از سوی مغز برای عضلات قفسه سینه و شکمی صادر شده که عامل تحریک‌کننده را با سرفه بیرون کنند. اینکه هر از گاهی سرفه کنیم نه تنها بد نیست، بلکه نشانه سلامت سیستم تنفسی است و گلو و ریه‌ها را پاکسازی می‌کند، اما گاهی به‌ خاطر سرماخوردگی، آنفلوانزا، آلرژی‌های فصلی و پاندمی کرونا به سرفه خشک حساسیتی مبتلا می‌شویم. سرفه خشک کرونا که یکی از عوارض آزاردهنده کووید ۱۹ است در صورت طولانی ‌شدن بسیار آزاردهنده خواهد بود. به ‌طور کلی طولانی شدن سرفه‌ می‌تواند خطرناک و نشانه وجود بیماری یا مشکلات دیگری مثل آسم باشد. در این مقاله با ما همراه شوید تا با انواع سرفه، علت سرفه خشک، درمان خانگی سرفه خشک کرونا آشنا شوید. قبل از هر چیز باید بگوییم که بهتر است برای درمان سرفه خشک خود به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. به همین دلیل نیز متخصصین دکترتو با ارائه امکان مشاوره آنلاین و یا حتی مراجعه حضوری، درمان قطعی‌تری را برایتان به همراه خواهند داشت.

مشاوره با متخصصانگوش، حلق و بینیدکترِتو​

سرفه خشک چیست؟​


سرفه‌ای که بدون ایجاد مخاط یا خلط در مجاری تنفسی باشد به سرفه خشک مشهور است. التهاب، خشکی، خارش و گلودرد از عوارض ابتلا به سرفه خشک هستند. گاهی پس از سرماخوردگی و آنفولانزا افراد دچار سرفه خشک می‌شوند که ممکن است بعد از پایان دوره بیماری، این سرفه‌ها قطع شوند یا همچنان باقی بمانند. سرفه خشک مزمنی که دست ‌کم سه هفته طول بکشد نشانه آسم یا آلرژی است. سرفه خشک یا سرفه غیرغلط‌دار و سرفه مرطوب یا خلط‌دار هر دو از نشانه‌های کووید-۱۹ هستند، اما سرفه خشک کرونا بسیار شایع‌تر از سرفه خلط‌دار است.

انواع سرفه​


سرفه انواع مختلفی دارد که برای پیدا کردن روش درمان مناسب باید آن‌ها را بشناسید. در بالا به دو نوع سرفه خشک یا بدون خلط و سرفه تر یا خلط‌دار اشاره کردیم. تجمع ترشحات مایع و خلط در نای و ریه‌ها باعث ایجاد سرفه مرطوب یا خلط‌دار می‌شود که عمدتاً به ‌خاطر آسم یا عفونت هستند. سرفه خشک هم معمولاً به ‌شکل کوتاه و پشت ‌سر هم به‌ خاطر عفونت بینی و گلو در اثر سرماخوردگی یا آنفولانزا، حساسیت و البته ابتلا به کووید-۱۹ ایجاد می‌شود. عفونت در دستگاه تنفسی مثل ابتلا به برونشیت، ذات‌الریه و آسم علل سرفه خشک هستند.

ابتلا به کرونا هم باعث ایجاد سرفه خشک می‌شود که به سرفه خشک کرونا شهرت دارد. همراه با خس‌خس یا سرفه شبانه از انواع سرفه خشک کودکان هستند که معمولاً به‌ خاطر آنفولانزا یا سرماخوردگی در کودکان رایج هستند، البته آسم، آلرژی و تولد زودرس هم از دیگر علل سرفه خشک حساسیتی در کودکان به ‌شمار می‌آیند. حتماً به ‌دنبال روشی برای درمان سرفه خشک حساسیتی در کودکان باشید و این نوع سرفه‌های خشک حساسیتی در کودکان را جدی بگیرید، چراکه عوارض آن ممکن است آسیب‌های خطرناکی برای آن‌ها داشته باشد. سرفه خروسک نوع دیگری از سرفه است که از بیماری خروسک ناشی می‌شود و سرفه‌ خشک و خارش گلو شدیدی ایجاد می‌کند. سیاه سرفه بیماری با علائم شبیه سرماخوردگی عادی است، اما سرفه خشک کودکان به ‌تدریج شدید‌تر و سریع‌تر می‌شود به خصوص در شب. برخی از دیگر انواع شایع سرفه شامل این موارد می‌شوند:

علت سرفه خشک​


سرفه خشک و خارش گلو که بدون مخاط است و حس قلقلک و سوزش در پشت گلو ایجاد می‌کند می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. در واقع عاملی باعث تحریک یا التهاب سیستم تنفسی می‌شود و سرفه خشک بدون مخاط ایجاد می‌کند که گاهی غیرقابل کنترل و شدید می‌شود. عفونت دستگاه تنفسی به ‌خاطر سرماخوردگی یا آنفولانزا علت سرفه خشک هستند که شایع‌ترند. از ابتدای بروز ویروس کرونا تا به امروز که سویه‌های مختلفی از این ویروس شکل گرفته است، سرفه به‌ عنوان علامت شایع کووید-۱۹ مطرح بوده و به دلیل درگیری ریه به کرونا رخ می‌دهد. بیشتر افرادی که کرونا می‌گیرند دچار سرفه خشک یا مرطوب می‌شوند، اما به موارد دیگری هم به ‌عنوان علت سرفه خشک و خارش گلو می‌توان اشاره کرد:

سرفه خشک سرفه‌ای بدون خلط است که عموما در اثر عفونت دستگاه تنفسی مانند کرونا، آسم و آلرژی، سینوزیت یا گلودرد و غیره ایجاد می‌شود.

تشخیص سرفه خشک کرونا​


سرفه خلط‌دار یا مرطوب سرفه مفیدی است که عمدتاً به خاطر سرماخوردگی یا آنفولانزا پیش می‌آید و مخاط اضافی را از بدن، ریه و سینه دفع می‌کند، اما داستان سرفه خشک و خارش گلو به خصوص سرفه خشک کرونا فرق می‌کند. برای تشخیص سرفه خشک حتماً به پزشک مراجعه کنید و آزمایش‌های بالینی، و در صورت لزوم سی‌تی ریه و عکس‌برداری را انجام دهید. متخصصین گوش، حلق و بینی ما در دکترتو با امکان مشاوره آنلاین و یا حتی مراجعه حضوری، در تشخیص این بیماری به شما کمک می‌کنند.

یکی از روش‌های تشخیص سرفه خشک روش اسپیرومتری است که در طی آن بیمار داخل وسیله پلاستیکی نفس می‌کشد و پزشک عملکرد ریه بیمار را بررسی می‌کند. روش اسپیرومتری برای تشخیص سرفه خشک آسم هم به ‌کار می‌رود. از دیگر روش‌های تشخیص سرفه خشک، برونکوسکوپی و آندوسکوپی هستند.

یکی از علائم شایع ابتلا به کووید-۱۹ سرفه خشک است که معمولاً در نخستین روزهای ابتلا فرد به‌ عنوان اولین علامت، سرفه خشک کرونا را تجربه می‌کنند. حال از کجا بفهمیم که سرفه خشک به‌ خاطر ابتلا به کرونا است. اگر سرفه خشک و خارش گلو همراه با هر کدام از علائم زیر باشد به‌ احتمال زیاد سرفه شما از نوع سرفه خشک کرونا است:

از دست دادن حس چشایی و بویایی، بی‌اشتهایی، خستگی بی‌دلیل، تب و دمای بالا هم از دیگر عواملی هستند که مطمئن می‌شوید به نوع سرفه خشک کرونا مبتلا هستید. سرفه خشک کرونا معمولاً یک روز پس از ابتلای فرد به ویروس شروع می‌شود و تا ۱۹ روز ادامه می‌یابد، البته گاهی سرفه خشک کرونا جزء عوارض ثانویه این بیماری است که تا مدت‌ها با فرد باقی می‌ماند، البته میزان شیوع سرفه خشک کرونا در بزرگسالان به ‌نسبت سرفه خشک کودکان بسیار بیشتر است.

مشاوره با متخصصانگوش، حلق و بینیدکترِتو​

درمان خانگی سرفه خشک​


سرفه خشک که به ‌خاطر عفونت‌های ویروسی مثل سرماخوردگی ایجاد می‌شود معمولاً طی یک تا دو هفته خودبه‌خود یا با مصرف داروهای سرماخوردگی و درمان خانگی گلودرد و سرفه برطرف می‌شود. گاهی مصرف برخی داروها و شربت برای سرفه خشک خود باعث ایجاد سرفه خشک حساسیتی می‌شود؛ در چنین مواردی عمدتاً پزشک مصرف آن دارو را قطع یا با داروی دیگری تعویض می‌کند. داروهایی مثل دکسترومتورفان، کدئین، پنتوکسی فیلین، فولکودین و دی هیدروکدئین از جمله داروهای سرکوب‌کننده و شربت برای سرفه خشک هستند. در این میان برخی هم هستند که به ‌خاطر عوارض ناشی از داروهای شیمیایی و مصرف قرص و شربت برای سرفه خشک مثل حالت تهوع، خواب‌آلودگی، استفراغ و یبوست تمایلی به داروهای شیمیایی ندارند و درمان خانگی سرفه خشک و درمان گیاهی سرفه خشک را ترجیح می‌دهند. در ادامه برخی از روش‌های متداول درمان خانگی سرفه خشک را با هم می‌خوانیم:

۱. درمان سرفه خشک با عسل​


رتبه نخست محبوب‌ترین ماده درمان خانگی سرفه خشک در داروهای بدون نسخه به عسل می‌رسد. این مسکن طبیعی با پوشاندن غشای مخاطی ملتهب و تحریک شده باعث التیام و تسکین سرفه خشک کرونا می‌شود. به ‌علاوه اینکه به‌ لطف آنزیم‌های طبیعی که در عسل هستند، دوره سرفه خشک ناشی از مشکلات باکتریایی هم با مصرف عسل کوتاه‌تر می‌شود.

در این روش درمان خانگی سرفه خشک کرونا مصرف یک قاشق غذاخوری عسل یک تا سه وعده در روز توصیه می‌شود. اگر از سرفه خشک شبانه یا حین خواب رنج می‌برید، یک قاشق عسل قبل از خواب می‌تواند با تسکین مخاط ملتهب به خواب بهتر کمک کند. در کنار این هم می‌توانید یک قاشق عسل را با یک لیوان شیر داغ ترکیب کرده و میل نمایید. مراقب میزان مصرف عسل برای درمان سرفه خشک در کودکان باشید، زیاده‌روی در مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال، احتمال ابتلا به بوتولیسم و مسمومیت را بیشتر می‌کند، بنابراین برای درمان گیاهی سرفه خشک کودکان بهتر است میزان مصرف را از یک قاشق غذاخوری به یک قاشق چای‌خوری برای کودکان تغییر دهید.

۲. درمان گیاهی سرفه خشک با استفاده از فلفل قرمز​


فلفل قرمز با تحریک و گرم کردن ریه‌ها سرماخوردگی را بهبود می‌بخشد و باعث تسکین سرفه ناشی از سرماخوردگی می‌شود. نوک قاشق چای‌خوری فلفل قرمز را با یک قاشق غذاخوری عسل و دو قاشق آب و یک قاشق سرکه سیب مخلوط کنید و روزی سه بار میل کنید.

۳. چای ریشه شیرین بیان​


شیرین بیان مسکن گیاهی است که مخاط را شل و رقیق می‌کند و گرفتگی سینه و التهاب تحریک‌کننده گلو را کاهش می‌دهد. درست است که دمنوش ریشه شیرین بیان در درمان خانگی سرفه خشک کرونا مفید است، اما برای بیماران کلیوی توصیه نمی‌شود.

برای تهیه دمنوش گیاهی، ریشه شیرین بیان دو قاشق ریشه خشک شیرین بیان را در یک فنجان آب جوش بریزید. سپس رویش را پوشانده و ۱۵ دقیقه بعد میل کنید. مصرف مجاز دمنوش شیرین بیان روزی دو بار است.

۴. دمنوش آویشن​


خاصیت ضدمیکروبی آویشن با شل کردن عضلات سیستم تنفسی باعث باز شدن مجرای هوا می‌شود، این یعنی گرفتگی برطرف شده و میزان سرفه خشک کرونا کمتر می‌شود. طرز تهیه دمنوش گیاهی آویشن هم ساده است. فقط کافی است یک مشت آویشن تازه یا دو قاشق چای‌خوری آویشن خشک را در دو لیوان آب جوش بریزید و اجازه بدهید که دم بکشد. سپس بعد از صاف کردن ترکیب می‌توانید همراه عسل یا لیمو میل کنید.

۵. دمنوش زنجبیل و نعنا​


زنجبیل یکی از گیاهان دارویی است که برای درمان خانگی سرفه خشک و سرفه خلط‌دار توصیه می‌شود. زنجبیل مجاری تنفسی را نرم کرده و باعث می‌شود که مخاط راحت‌تر از ریه خارج شود به‌علاوه اینکه خارش ناشی از سرفه خشک کرونا را هم تسکین می‌دهد. نعنا هم خاصیت ضدالتهابی دارد و خارش ناشی از سرفه خشک کرونا را التیام می‌بخشد. سه قاشق غذاخوری زنجبیل خردشده همراه با یک قاشق غذاخوری نعنا خشک را با چهار لیوان آب ترکیب کرده و اجازه بدهید که بجوشد. پس از اینکه حجم مایه نصف شد، حرارت را خاموش کنید و پس از سرد شدن آن را صاف کرده و با یک فنجان عسل ترکیب کنید. حالا شربت آماده شده و تا سه هفته می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. هر چند ساعت یک قاشق غذاخوری میل کنید تا سرفه‌ خشک کرونایی‌تان بهبود یابد.

۶. آب هویج سلطان درمان خانگی سرفه خشک کرونا​


وجود انواع ویتامین‌ و مواد مغذی در هویج باعث شده که این خوراکی به‌ عنوان آنتی‌اکسیدان قوی عمل کند و سرفه خشک و خس‌خس را کم می‌کند. همه این ویژگی‌ها باعث شد که قیمت هویج و آب هویج در دوران کرونا نجومی شود. آب سه تا چهار هویج را بگیرید، کمی آب و عسل هم به آن اضافه کنید و در طول روز ۳ تا ۴ بار بنوشید.

۷. درمان سرفه خشک با لیمو​


لیمو یار غار سرماخوردگی و آنفولانزا برای درمان سرفه خشک کرونا و سرفه خشک در کودکان و بزرگسالان نیز به کار می‌رود. دو قاشق سوپ‌خوری آب لیمو تازه را با یک قاشق سوپ‌خوری عسل و کمی آب ولرم مخلوط کنید و به‌صورت گرم چند بار در طول روز مصرف کنید. اضافه کردن فلفل سیاه به این ترکیب یکی دیگر از روش‌های درمان خانگی سرفه خشک کرونا است.

۸. درمان سرفه خشک کرونا با سیر​


سیر یکی از مواد غذایی جادویی است که خواص درمانی شگفت‌انگیزی دارد. برای درمان خانگی سرفه خشک کرونا برخی توصیه می‌کنند که دو تا سه حبه سیر را در یک فنجان آب انداخته و بجوشانید. سپس یک قاشق چای‌خوری پونه کوهی به ترکیب اضافه کرده و اجازه بدهید که سرد شود. می‌توانید آن را با عسل میل کنید.

۹. درمان سرفه خشک با استفاده از پیاز​


یکی از عوارض طولانی‌مدت کرونا سرفه خشکی است که تا مدت‌ها پس از بهبودی هم ادامه دارد. جالب اینجاست که با یک روش بسیار ساده که در دسترس همه هست می‌توانید به یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی سرفه خشک برسید. فقط کافی است یک قاشق چای‌خوری آب پیاز را با یک قاشق چای‌خوری عسل ترکیب کنید و روزی دو بار میل نمایید. مصرف دمنوش عسل، پیاز و سیر چای هم می‌تواند به بهبود سرفه خشک کرونا مزمن کمک کند.

۱۱. درمان سرفه خشک با سیب​


از خوراکی‌های محبوب و مغذی که برای درمان سرفه خشک کرونا کاربرد دارد سیب است. برای درمان سرفه خشک با سیب، یک عدد سیب را داخل آب روی حرارت ملایم بگذارید و چند قطره گلاب داخلش بریزید و اجازه بدهید که سیب پخته و آماده شود. بعد به ‌صورت گرم میل کنید. مصرف آب سیب تازه هم مخاط گلو را کم می‌کند و باعث تسکین سرفه خشک می‌شود. مقداری سیب خشک را همراه دارچین و به داخل قوری آب جوش ریخته و اجازه دهید که روی حرارت ملایم ۱۰ دقیقه دم بکشد. علاوه بر این دمنوش سیب می‌توانید نصف یک سیب تازه رنده شده را با نصف لیوان آب بجوشانید و مقداری گلاب به این ترکیب اضافه کنید. ۱۵ دقیقه بعد، فالوده سیب خوشمزه‌ای دارید که خشکی گلویتان را برطرف می‌کند.

۱۲. انگور​


مصرف یک لیوان انگور تازه با یک قاشق عسل ترکیبی جادویی است که هم برای درمان سرفه خشک کرونا مفید است و هم شما را از شر سرفه خلط‌دار راحت می‌کند.

مشاوره با متخصصانگوش، حلق و بینیدکترِتو​

۱۳. درمان سرفه خشک کرونا با چای سبز​


چای سبز ماده مفیدی است که علاوه بر چربی سوزی برای درمان سرفه خشک هم به‌ کار می‌رود.

۱۴. دمنوش کتان​


دانه کتان یکی از گیاهان دارویی کاربردی است که برای درمان خانگی سرفه خشک توصیه می‌شود. ۲ قاشق پودر دانه کتان را با یک لیوان آب بجوشانید تا به غلظت برسد. سپس از روی حرارت بردارید و پس از صاف کردن با آب لیمو و عسل میل کنید.

۱۵. دمنوش بادیان رومی​


یکی دیگر از گیاهان دارویی مفید برای درمان خانگی سرفه خشک، بادیان رومی است که مخاط را شل کرده و مجرای تنفسی را باز می‌کند. یک لیوان آب جوش را با ۳ قاشق چای‌خوری گیاه بادیان رومی تازه خرده شده ترکیب کنید و ده دقیقه تا یک ربع زمان بدهید که دم بکشد. حالا دمنوش ضدسرفه‌تان آماده است.

۱۶. دمنوش ریشه گل ختمی​


برای تهیه این دمنوش فقط کافی است که کمی برگ خشک گل ختمی را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان بدهید که دم بکشد. سپس محلول را صاف کرده و سه وعده در طول روز میل کنید. این دمنوش برای تسکین التهاب گلو و درمان خانگی سرفه خشک کرونا عالی است.

۱۷. دمنوش ریحان​


تأثیر دمنوش گیاهی ریحان برای سرماخوردگی و سرفه مثل آب روی آتش است. قدری ریحان خشک را با آب جوش ترکیب کنید و رویش را بپوشانید تا دم بکشد. پس از صاف کردن، آن را همراه عسل سه بار در روز میل نمایید.

در کنار دمنوش‌های گیاهی، مصرف برخی خوراکی‌ها هم برای درمان خانگی سرفه خشک کرونا مفید است، مثل مصرف روزانه ۵ تا ۶ عدد بادام درختی که به خاطر مواد مغذی که دارد التهاب را کاهش داده و سرفه خشک را بهبود می‌بخشد.

دمنوش‌های زیادی برای درمان سرفه خشک موثرند، مانند دمنوش آویشن، ریشه گل ختمی، ریحان، شیرین‌بیان، زنجبیل و نعنا، بادیان رومی، به‌دانه، چهارتخمه و گل پنیرک.

۱۸. آب آناناس برای سرفه خشک​


وجود آنزیم بروملین در آناناس باعث می‌شود که این میوه پرخاصیت ۵ برابر بیشتر از شربت سرفه روی بهبود و درمان سرفه خشک تأثیر دارد. این آنزیم، خلط‌آور است و سرماخوردگی، آلرژی تنفسی، بیماری‌های ریوی، سرفه خشک حساسیتی و سرفه خشک کرونا را بهبود می‌بخشد.

۱۹. دمنوش گل پنیرک​


یکی از دمنوش‌های مفید برای درمان بیماری‌های تنفسی، دمنوش گل پنیرک است که التهاب مخاطی سیستم تنفسی و مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهد.

۲۰. دمنوش به‌دانه​


اگر از سرفه خشک یا سرفه خلط‌دار رنج می‌برید، سرماخورده‌اید، سرفه شدید دارید و نفستان راحت بالا نمی‌آید، بهترین گزینه برای شما دمنوش به‌دانه است که باعث تسکین سرفه خش شده و مجاری تنفسی را نرم می‌کند.

۲۱. دمنوش چهارتخمه​


دمنوشی متشکل از بارهنگ، ریحان، به‌دانه و قدومه که برای رفع گرفتگی صدا و سرفه خشک عالی است.

دمنوش بابونه، دمنوش نارون کوهی، و دمنوش چای ترش هم از دمنوش‌های گیاهی هستند که برای درمان سرفه خشک در طب سنتی تجویز می‌شوند.

درمان سرفه خشک در طب سنتی​


پیش از هر چیزی این نکته را یادآور می‌شویم که توصیه‌های درمان سرفه خشک در طب سنتی صرفاً باید به‌ عنوان مکمل و پس از رعایت توصیه‌های علم پزشکی مورد استفاده قرار بگیرند. حتماً پیش از شروع درمان خانگی سرفه خشک در طب سنتی با پزشک خود مشورت کنید تا با داروهای مصرفی تداخل پیدا نکنند. از جمله موادی که برای درمان سرفه خشک در طب سنتی توصیه می‌شوند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱. زردچوبه​


خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی زردچوبه آن‌قدر زیاد است که برای از بین بردن عفونت‌های ویروسی و باکتریایی تجویز می‌شود. بر اساس توصیه طب سنتی، یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را با چای خشک و نوک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه و کمی آب ترکیب کنید و اجازه بدهید دم بکشد. پس از ۱۰ دقیقه دمنوشتان آماده است.

۲. روغن گیاهی​


روغن بادام شیرین، روغن بنفش، یا روغن‌های حیوانی از جمله روغن‌های گیاهی هستند که برای درمان سرفه خشک در طب سنتی تجویز می‌شوند. مقداری از این روغن‌های گیاهی را روی قفسه سینه ریخته و ماساژ دهید.

۳. مرطوب نگه داشتن محیط​


هوای خشک باعث تشدید علائم سرفه می‌شود. بهتر است برای بهبود درد و خارش گلو، و رفع سرفه از دستگاه بخور برای مرطوب نگه داشتن خانه استفاده کنید. بخور آب گرم همراه با عصاره رزماری و اوکالیپتوس هم برای کاهش علائم سرفه خشک بسیار مفید است.

درمان سرفه خشک حساسیتی​


عسل، لیمو و دارچین همراه با آب گرم ترکیب کاربردی برای درمان سرفه خشک حساسیتی است که علاوه بر دفع باکتری و عفونت‌ها به ‌خاطر خاصیت ضدالتهابی بسیار برای درمان سرفه خشک حساسیتی مفید است.

مشاوره با متخصصانریه دکترِتو​

سؤالات متداول شما​


در این بخش از مطلب طبق روال همیشه به سؤالات شما در مورد درمان سرفه خشک در خانه پاسح می‌دهیم.

سرفه ناشی از آنفولانزا و سرماخوردگی بین یک تا دو هفته طول می‌کشد و در نهایت در هفته سوم کاملاً برطرف می‌شود. سرفه‌ ناشی از عفونت ویروسی کمی طولانی‌تر است و تا ۸ هفته طول می‌کشد.

اگر سرفه خشک طولانی شود باعث بروز مشکلات جدی در زندگی فرد می‌شود و نظم زندگی را برهم می‌زند. برای جلوگیری از عوارض سرفه خشک مثل سردرد، خستگی، مشکل خوابیدن، خونریزی در چشم، شکستگی دنده‌، درد عضلانی، از دست رفتن کنترل مثانه و گرفتگی صدا باید حتماً علت سرفه خشک پیدا و درمان شود.

در صورت احساس سوزش سر دل، احساس تنگی نفس، سخت نفس کشیدن همراه با سرفه خشک، سبکی سر با سرفه خشک، درد گلو، مشاهده خون و کف صورتی در مخاط از نشانه‌هایی هستند که اگر با سرفه خشک باشند نشانه بیماری جدی است.

دومین نشانه شایع ابتلا به کرونا، سرفه خشک است که گاهی طولانی می‌شود و بعد بهبودی ادامه پیدا می‌کند.

سرفه خشک از شایع‌ترین علائم ابتلا به کرونا است که اگر با تنگی نفس، سخت نفس کشیدن، سوزش و خشکی گلو و تب طولانی‌مدت همراه شود از علائم درگیری ریه با کرونا خواهد بود.

در حال حاضر روشی برای تشخیص سرفه کرونایی وجود ندارد و هر نوع سرفه‌ای نمی‌تواند نشان ابتلا به کرونا باشد، اما سرفه خشک از همان سویه نخست کرونا تا به امروز شایع‌ترین علامت ابتلا به کرونا است، اما سرفه خلط‌دار جز علائم اصلی کرونا محسوب نمی‌شود و فقط ۳ تا ۵ درصد موارد سرفه خلط‌دار کرونا بودند.

سرفه خشک کرونا معمولاً تا دو هفته پس از بهبودی ادامه پیدا می‌کند. در صورتی که سرفه خشک کرونا بیشتر از دو هفته طول کشید حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.

برای رفع التهاب و مشکلات تنفسی سرفه خشک آسم می‌توان از اسپری‌های تنفسی استفاده کرد.

در صورتی که همراه سرفه خشک علائم زیر را مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید:احساس تنگی نفس، خس‌خس و درد قفسه سینه موقع سرفهمشاهده خون همراه مخاطداشتن تبگرفتگی صداحالت تهوع، استفراغ یا حس خفگی به ‌خاطر سرفه زدنسردرد مزمن، درد گوش یا مشاهده جوش‌های پوستیکاهش وزن و درد عضلانیطولانی شدن سرفه خشک بیش از ده روز و عدم بهبودیبیماران قلبی، مبتلایان به فشار خون، آسم یا بیماری‌های گوارشی در صورتی که سرفه خشک دارند باید به پزشک مراجعه کنند.

متخصص ریه و بیماری‌های عفونی ریوی و متخصص گوش و حلق و بینی پزشکی است که برای درمان سرفه خشک به وی مراجعه کنید.

مشاوره با متخصصانگوش، حلق و بینیدکترِتو​

نتیجه‌گیری و راهنمای مراجعه به پزشک​


سرفه خشک کرونا شایع‌ترین نشانه ابتلا به کووید-۱۹ به‌ خصوص در بزرگسالان است، نشانه‌ای که زیاد در جوانان و کودکان مبتلا دیده نمی‌شود. گاهی بیماری‌های دیگری هم باعث سرفه خشک می‌شوند، بنابراین لزوماً هر سرفه خشک، سرفه خشک شبانه، سرفه خشک و خارش گلو را نمی‌توان سرفه خشک کرونا دانست. در صورت طولانی شدن سرفه خشک باید به‌ فکر راه چاره‌ای باشید. طب سنتی روش‌های درمان گیاهی سرفه خشک کرونا را توصیه می‌کند. با این حال توصیه ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین از متخصص گوش و حلق و بینی در دکترتو و یا مراجعه و معاینه حضوری، بهترین روش درمان را برای سرفه خشک خود انتخاب کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

طلوع حقیقت​

داروی کلردیازپوکساید چه عوارضی دارد و نحوه مصرف آن چگونه است؟​

علت درد پریود چیست و چه علائمی دارد؟​

داروی پنتوپرازول چیست؟ چه عوارضی دارد؟​

ارسال یک پاسخ لغو پاسخ​


ذخیره نام، ایمیل و سایت توسط مرورگر برای ارسال دیدگاه در زمانی دیگر.

Δdocume .ge Eleme ById( ak_js_1 ).se A ibu e( value, ( ew Da e() ).ge Time() );


درمان سرفه خشک با سیب​


عنوان : درمان سرفه خشک با سیب


اگر این مطلب نیاز به اصلاح و یا تکمیل دارد اطلاع دهید
 
  • برچسب ها
    هیچ
  • آمار انجمن

    موضوع ها
    48,720
    ارسال ها
    56,092
    کاربران
    3,406
    جدیدترین کاربران
    محمدمهدی قیاسی
    عقب
    بالا