از نشانه های فاسد شدن غذا

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
95,283
79
از نشانه های فاسد شدن غذا ، را در همیارخاص بخوانید

تشخیص فاسد شدن غذای مانده در یخچال و علائم مسمومیت​

ترفندی برای گرفتن رنگ بیشتر زعفران و غلیظ شدن رنگ زعفران​


ترفندی برای گرفتن رنگ بیشتر زعفران همان طور که می دانید، زعفران از دیرباز به عنوان گران ترین ادویه جهان بر حسب وزن شناخته می شود. ایران بزرگترین صادر کننده زعفران جهان …

رفع شوری کشک بادمجان پس از پخت با روش های بسیار ساده​


رفع شوری کشک بادمجان یکی از مشکلاتی که ممکن است در ابتدای راه آشپزی با آن مواجه شوید، اضافه کردن بیش از اندازه انواع ادویه، نمک و فلفل به غذا است. همچنین …

دلایل ترک خوردن روی کیک و روش های جلوگیری از ترک روی کیک​


دلایل ترک خوردن روی کیک امروزه با تنوع فوق العاده پودر کیک های آماده و تصاویر پر زرق و برق انواع کیک ها و شیرینی ها در شبکه های اجتماعی، افراد بیشتری …

فاسد شدن غذای مانده​


حتی اگر تمام تلاش خود را بکنید تا هر بار به اندازه نیاز همان وعده، غذا بپزید باز هم ممکن است در برخی موارد غذا اضافه بیاید و مجبور شوید تا باقیمانده غذا را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید تا در وعده های بعدی به مصرف برسانید. نگهداری مواد غذایی به ویژه باقی مانده غذاها در یخچال و فریزر، محدودیت های خودش را دارد و بعد از مدت مشخصی، دیگر نه تنها آن غذا هیچ گونه ارزش غذایی ندارد، بلکه ممکن است منجر به بروز مشکلات جدی گوارشی و مسمومیت نیز بشود. با تشخیص علایم فاسد بودن مواد غذایی، می توانید جلوی اتفاق های ناگوار این چنینی را بگیرید. با ما همراه باشید تا با نشانه های فاسد شدن غذای مانده آشنا شوید.

چگونگی فاسد شدن غذای مانده​


بارزترین نشانه برای ناسالم بودن و فساد مواد غذایی این است که بعد از مصرف آن، احساس ناراحتی خواهید کرد. سر درد و معده درد و احساس تهوع از علایم بسیار رایج مسمومیت غذایی است. برخی افراد، معده های بسیار حساسی دارند و خیلی سریع تر به کوچکترین علایمی واکنش نشان داده و دچار مشکل می شوند. غذای مانده، یکی از رایج ترین دلایل این قبیل مشکلات است و نه تنها در غذاهای خانگی، حتی در برخی رستوران ها نیز ممکن است غذای مانده سرو شود. به همین دلیل است که همواره توصیه می شود در انتخاب رستوران دقت کنید.

غذاهای بی خاصیت​


غذاهای مانده، هیچ گونه ارزش غذایی ندارد. حتی اگر خوردن غذاهای مانده منجر به ناراحتی و مسمومیت نشوند، باز هم هیچ فایده ای برای شما ندارند. هیچ نشانی از ویتامین سی و یا انواع ویتامین های ب در غذاهای مانده نیست وصرفا با مصرف آن ها تنها به شما احساس سیری منتقل می شود، در حالی که در واقع هیچ گونه مواد غذایی مفیدی به بدن شما نرسیده است.

علایم مسمومیت را بشناسید!​


سردرد و تب و همین طور دل درد و دل پیچه، از رایج ترین نشانه های مسمومیت غذایی است. خوردن غذای فاسد در عملکرد دستگاه گوارش اختلال ایجاد کرده و می تواند تا مدت چند، روز برای شما ایجاد ناراحتی کند. در شرایط عادی بعد از ۴ ساعت، مواد غذایی جذب بدن می شود در حالیکه در صورت بروز مسمومیت، این پروسه طولانی تر شده و تا خارج شدن غذای مسموم از بدن فرد، ناراحتی و احساس ناخوشی همچنان پا بر جا خواهد بود. علایمی همچون احساس تهوع و استفراغ نیز بسیار شایع است. بالا آوردن غذای مسموم شاید چندان خوشایند نباشد اما می تواند به فرایند بهبود فرد کمک کند چرا که خیلی سریع تر حجم بالایی از غذای مسموم که موجب ناراحتی بوده و در فرد احساس سنگینی ایجاد می کرده از بدنش خارج می شود.

مسمومیت و بیماری هایی که با مصرف برنج مانده به وجود می آیند​

مشکلات گوارشی​


بدن تمایل به خارج کردن غذای مسموم از درون خود دارد چرا که وجود سم در عملکرد بدن اختلال ایجاد می کند. اگر فرد نتواند غذا را بالا بیاورد و در عمل، غذا از معده عبور کند و به روده ها برسد، عمل دفع فرد دچار اختلال می شود. معمولا برون روی و اسهال از نشانه های بارز این مساله است. در صورت بروز این مساله، باید فرد به دستور پزشک آنتی بیوتیک مصرف کرده و یا برای جایگزین کردن سریع آب از دست رفته از بدن، سرم بزند.

برای تشخیص فاسد شدن غذای مانده به حواس خود اطمینان کنید.​


هیچ گونه فوت و فن عجیب و غریبی برای تشخیص ماندگی غذا وجود ندارد و قرار نیست تا با انجام دادن آزمایش های سخت و دشوار به این مساله پی ببرید. تنها کافی است با دانستن برخی نکات ساده و بررسی کردن مواد غذایی، به سالم بودن و یا ناسالم بودن آن ها پی ببرید. برخی از افراد، به شکل غریزی استعداد خوبی در تشخیص این مساله دارند اما خبر خوب اینکه همه افراد با دانستن نکات زیر می توانند به خوبی از عهده این امر بر بیایند.

حس بینایی: رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون!​


رنگ و لعاب ساختگی غذاهای رستورانی، ممکن است مانع تشخیص ماندگی آن ها شود اما در بیشتر موارد می توانید با نگاهی دقیق به روی مواد غذایی از سلامت آن مطمئن شوید. در ادامه چند مثال برای تان آورده ایم.

نکات مهم در مورد ظروف ممنوعه در آشپزخانه و ظروف زیان آور​

غذا با مرغ​


مرغ تازه، رنگ روشن و طبیعی دارد و به هیچ وجه روی آن آثار چروکیدگی مشاهده نمی شود. اگر مرغ فاسد باشد رنگ آن تیره شده و به نوعی پرخون و کبود است. اگر شدت فساد مرغ بالا باشد حتی این تیرگی ممکن است به جایی بیانجامد که رنگ مرغ کاملا خاکستری و یا سبز شود. به ویژه در مواقع قطعی برق طولانی مدت، ممکن است حتی مرغ در فریزر نیز فاسد شود. البته در نظر داشته باشید که رنگ ماکیان مختلف با هم دیگر کمی متفاوت است.

غذا با گوشت​


گوشت تازه، رنگ قرمز روشن داشته و قوام دارد. شل بودن گوشت اصلا نشانه خوبی نیست. گوشت در صورت فساد، حالت لیزی به خود می گیرد. اگر در بخش هایی از گوشت، علایم یخ زدگی و تیرگی مشاهده کردید از مصرف آن بپرهیزید. این نشانه ها در گوشت خام به خوبی قابل رویت است.

حس بویایی!​


افرادی که شامه قوی تری دارند، خیلی راحت و بدون نزدیک کردن مود غذایی به بینی، می توانند پی به سالم بودن یا ناسالم بودن آن ببرند. چنانچه کمی نسبت به فاسد شدن مواد غذایی مشکوک هستید، آن را ببویید اما توصیه ما به شما این است که خیلی مواد غذایی را به بینی نزدیک نکنید چرا که ممکن است این آلودگی ها از راه بینی وارد مجرای تنفسی شده و برایتان مشکل ساز شود. بوی نامطبوع مواد غذایی، نشانه بارزی برای فساد آن است. به حس بویای خود اطمینان داشته باشید و چنانچه بوی تندی و ماندگی احساس کردید، شک نکنید که آن ماده غذایی فاسد شده است. در اغلب موارد حتی غذاهایی که چاشنی زیاد نیز داشته باشند در صورت فاسد شدن این بوی نامطبوع را نشان می دهند.

علت کپک زدن رب گوجه فرنگی و روش های جلوگیری از کپک زدن​

حس چشایی!​


گاهی موارد ممکن است بی خیال از همه جا، یک لقمه از غذا را به دهان ببرید و مشغول جویدن آن شوید. با این کار علاوه بر آنکه بوی غذا را خیلی قوی تر احساس می کنید، عصب های چشایی، طعم غذا را بلافاصله به شما نشان می دهد. هر ماده غذایی در صورت سالم و تازه بودن، طعم مشخصی دارد.و برخی مواد غذایی با فساد ترش شده و برخی دیگر طعم تند و تیز به خود می گیرند. اگر کوچکترین تغییری در طعم غذا احساس کردید بلافاصله غذا را از دهان خارج کرده و دهانتان را بشویید.

نگاهی به تقویم نیز بیاندازید!​


در روزهای تعطیل و ایامی که میزان عرضه و تقاضای مواد غذایی در مراکز پخش و همین طور رستوران ها دست خوش تغییر می شود، احتمال ماندگی غذا افزایش می یابد. برای مثال، در ماه رمضان به دلیل اینکه تنهابرای مدت مشخصی بعد از افطار تا شب رستوران ها و سایر مراکز عرضه مواد غذایی می توانند غذاهای خود را به فروش برسانند، احتمال اضافه ماندن غذاها افزایش می یابد. بعد از تعطیلی های چند روزه و یا ایامی که به هر دلیل ممکن است تهیه مواد غذایی تازه برای صاحبین کسب و کار سخت باشد، احتمال اینکه غذایی که به شما عرضه می کنند مانده باشد افزایش می یابد. البته این مساله در مورد تمامی رستوران ها صدق نمی کند. اگر به هر دلیلی مجبور به تهیه غذا در این ایام خاص شدید باید کمی هوشمندانه عمل کنید. بهتر است به سراغ غذاهایی بروید که احتمال فاسد بودن آن ها کمتر باشد. برای مثال بدترین انتخاب در مواقع این چنینی ماهی و یا سایر غذاهای دریایی است. احتمال فساد نان و برنج و مواد پروتئینی مانند مرغ به نسبت بسیار پایین تر است و در مورد سالادها نیز با نگاه کردن به آن می توانید به فاسد بودنش پی ببرید.

دور غذاهای خام و سوخته را خط بکشید!​


در بسیار ی از فرهنگ های غذایی، برخی از غذاها به شکل کاملا خام سرو می شود. از جمله غذاهای دریایی همچون ماهی و صدف و حتی گوشت. در فرهنگ غذاهای ایرانی، این مساله به ندرت دیده می شود. بهتر است با توجه به عادت تغذیه ای خودتان عمل کرده و دور غذاهای خام یا سوخته را خط بکشید. برای مثال بهتر است استیک را به شکل کاملا پخته سفارش دهید. غذای سوخته نیز منجر به آسیب های کبدی شده و هیچ گونه ارزش غذایی ندارد. در نظر داشته باشید که سوختگی غذا ممکن است به دلیل چند بار گرم شدن آن باشد واین مساله اصلا چیز خوبی نیست و برای سلامتی به شدت خطر آفرین است.

کپک ها را جدی بگیرید! کپک ها با شما شوخی ندارند!​


شاید شنیدن اسم کپک، کمی چندش آور باشد اما خوب است بدانید که تمامی انواع کپک، لزوما خطرناک نیستند. برخی کپک ها کاملا بی آزار بوده و حتی در فرایند تخمیر و تولید بسیاری از مواد غذایی نقش اساسی ایفا می کنند. حتما پنیرهای کپک زده فرانسوی را دیده اید! این یکی از همان انواع کپک بی آزار و خوشمزه است که ظاهرا اسمش بد در رفته است. اما نوع خطر آفرین کپک ها به شدت سمی است. سم آفلاتوکسین از کپک ها منتشر شده و می تواند سلامتی شما را به خطر بیاندازد. یکی از مهمترین ویژگی کپک ها این است که اگر نشانه ی کوچکی از آن ها در روی مواد غذایی دیدید، باید مطمئن شوید که آن ها به تمام مواد غذایی با قدرت نفوذ کرده اند، حتی اگر نتوانید آثاری از کپک در سایر نقاط مواد غذایی ببینید. هرگز با برداشتن کپک از روی غذا از دست آن راحت نمی شوید. در این مورد خسیس بودن ممکن است به ضررتان تمام شود. غذایی که کپک زده باشد، به شکل کامل غیر قابل مصرف است و این قانون هیچ استثنایی نیز ندارد. مسمومیت غذایی، آلرژی و حتی به شکل جدی تر آن سرطان دستگاه گوارش، از عوارض مصرف کپک هاست. حتی هنگام دور ریختن مواد غذایی کپک زده نیز، آن ها را به آرامی به کیسه زباله منتقل کرده و بلافاصله کیسه را گره بزنید. به هیچ وجه مواد غذایی کپک زده را هم نزنید چون ذرات ریز کپک می تواند وارد مجرای تنفسی شده و یا روی سایر مواد غذایی بنشیند.

تنها راه در امان ماندن از کپک پیشگیری است!​


دانستیم که ظاهر شدن کوچکترین نشانه کپک بر روی هر گونه مواد غذایی، به معنی فساد تمامی بخش های آن است اما برای جلوگیری از کپک زدن مواد خوراکی چه کار باید کرد؟ در ادامه به برخی از مستعد ترین مواد غذایی برای کپک زدن می پردازیم، تا با رعایت نکاتی که برایتان ذکر خواهیم کرد، از کپک زدن آن ها جلوگیری کنید.

میوه و سبزی و صیفی جات​


بخش پایینی یخچال مکانی است که به شکل پیش فرض، برای نگهداری میوه و سبزی استفاده می شود. قبل از هرچیزی باید بدانید که این محفظه ها باید همیشه خشک و تمیز باشد و چنانچه میوه لهیده یا مانده ای در آن بوده، حتما جامیوه ای را خارج کرده و کامل شسته و خشک کنید. برای کاستن میزان رطوبت جامیوه ای، می توانید یک حوله تمیز و یا اسفنج در زیر محفظه قرار دهید تا آب اضافی را به خود بگیرد. البته این مساله در صورتی کاربردی است که میوه ها را شسته ودر یخچال نگهداری کنید. البته باید نسبت به تمیز کردن اسفنج و حوله نیز حساس باشید و مرتب آن را تمیز کرده و بشویید. البته قبل از قرار دادن میوه ها در جامیوه ای یخچال، بهتر است تک تک آن ها بررسی کنید و میوه های نرم تر یا آسیب دیده را در کنار میوه های سالم قرار ندهید.

رب گوجه فرنگی​


برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی، می توانید از دو ترفند بسیار ساده استفاده کنید. اول اینکه رب را در فریزر منجمد کنید و دوم اینکه در صورت نگهداری از رب در یخچال، یک لایه روغن روی آن بریزید تا از برخورد اکسیژن با سطح آن جلوگیری کرده و در نتیجه از کپک در امان باشید. همیشه برای برداشتن رب از ظرف، از قاشق تمیز و کاملا خشک استفاده کنید.

سرکه، آبغوره و آبلیمو​


چاشنی های ترش را در ظروف تمیز و خشک ریخته و در آن را محکم ببندید. بطری ها را در آب جوش بجوشانید و در جای خنک .و تاریک نگهداری کنید.

پنیر​


پنیر را در آب جوشانده خنک و یا در آب پنیر تازه نگهداری کنید. حتما پنیر را در ظرف در بسته نگهداری کنید تا بوی نامطبوع نگیرد.

نان​


رایج ترین دلیل کپک زدن نان، علاوه بر نامرغوب بودن مواد اولیه و فرایند پخت، خیس بودن و یا به اصطلاح عرق کردن آن است. بعد از خرید نان داغ، ابتدا آن ها را با فاصله روی سفره پارچه ای بچینید تا کمی سرد شود. سپس بلافاصله نان را تکه تکه کرده و در پلاستیک فریزر ریخته و بلافاصله منجمد کنید.

نشانه‌های فاسد شدن مواد غذایی​


ماده غذایی که ظاهر، طعم، رنگ و بوی آن تغییر کرده باشد فاسد است و نباید مصرف شود، زیرا علاوه بر این که ارزش غذایی ندارد، باعث بیماری و مسمومیت می‌شود. در ادامه با نشانه‌های فاسد شدن مواد غذایی آشنا می‌شوید.

به گزارش ایلنا، ماده غذایی که ظاهر، طعم، رنگ و بوی آن تغییر کرده باشد فاسد است و نباید مصرف شود، زیرا علاوه بر این که ارزش غذایی ندارد، باعث بیماری و مسمومیت می‌شود.

روش‌های تشخیص فساد مواد غذایی

مشاهده تغییر رنگ

بوی نامطبوع یا بوی گندیدگی

تغییر در ویژگی‌های بافتی

علایم اختصاصی فساد

۱- فساد در مرغ خام؛ بو و رنگ نامطلوب (تغییر صورتی به سفید کمرنگ یا خاکستری).

۲- فساد در گوشت خام؛ بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح و داشتن رنگ قهوه‌ای و خاکستری.

۳- فساد در ماهی خام؛ بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح، جدا شدن آسان پولک، فرورفتگی چشم، تغییر رنگ آبشش به قهوه‌ای تیره.

۴- فساد در کنسرو؛ وجود تورم یا برآمدگی در، زنگ زدگی خارجی قوطی کنسرو، بو و رنگ نامطبوع محتویات و کنده شدن لعاب داخلی قوطی.

۵- فساد در گوشت، ماهی و مرغ پخته؛ داشتن بو و طعم نامطبوع هنگام مصرف.

۶- فساد در آب‌لیمو؛ رنگ غیر طبیعی، رسوب بیش از حد، وجود کپک در سطح و زنگ زدگی درِ شیشه.

۷- فساد در تخم مرغ؛ بوی گندیدگی، تغییر رنگ محتویات و پخش شدن زرده پس از شکستن تخم مرغ.

۸- فساد در شیر؛ بریدن شیر بعد از جوشاندن که مصرف آن می‌تواند باعث باعث بیماری شود.

منبع:خراسان


از نشانه های فاسد شدن غذا​


عنوان : از نشانه های فاسد شدن غذا


اگر این مطلب نیاز به اصلاح و یا تکمیل دارد اطلاع دهید
 
  • برچسب ها
    هیچ
  • آمار انجمن

    موضوع ها
    48,720
    ارسال ها
    56,092
    کاربران
    3,406
    جدیدترین کاربران
    محمدمهدی قیاسی
    عقب
    بالا