آندومتریوز چیست

مدیر

مدیر کل انجمن
مدیر کل سایت
5/10/19
95,285
79
آندومتریوز / درمان قطعی آندومتریوز / توضیحات آندومتریوز /آندومتریوز نینی سایت / آندومتریوز نی نی سایت / آندومتریوز چیه / آندومتریوز در زنان / آندومتریوز زنان / درمان خانگی آندومتریوز /آندومتریوز چه بیماری ای است / تحقیق درمورد آندومتریوز / عکس آندومتریوز /ناباروری و آندومتریوز /علائم آندومتریوز /




آندومتریوز چیست؟

آندومتریوز بیماری است که در تعداد نسبتا زیادی از خانم هایی که در سن باروری هستند دیده می شود . نام این بیماری از واژه ی آندومتر یعنی بافت سطح داخلی رحم گرفته شده است . در واقع بافت آندومتر فقط باید در درون رحم باشد ولی در این بیماری این بافت در بعضی از اعضای بدن و بیشتر در تخمدان ها ، سطح بیرونی رحم ، لوله های رحمی، بافت های لگنی و فضای بین روده ها ، مثانه و رحم دیده می شود . حدود ۱۰درصد از زنان در سنین باروری ممکن است آندومتریوز داشته باشند . به دلیل تاثیر این بیماری در ابعاد مختلف زندگی ، تشخیص زودرس آن در درمان و پیشگیری از عوارض آن از اهمیتی ویژه برخوردار است .

بیشترین سن ابتلا به این بیماری بیشتر میان 30 تا ۴۰سالگی است.

علائم آندومتریوز :

درد ممکن است به صورت های زیر باشد :
قاعدگی های بسیار درد ناک
درد زیر شکم ، قبل و در طول قاعدگی
دردهای اواسط دوره قاعدگی ( ناشی از تخمک گذاری )
درد در هنگام تماس جنسی یا پس از آن
درد همزمان با حرکات روده
درد کمر یا لگن که هر زمانی اتفاق می افتد
خونریزی قاعدگی در بین زنان مبتلا بسیار متغیر است و ممکن است به شکل خونریزی شدید قاعدگی طولانی مدت ، خونریزی نامنظم ، لکه بینی باشد .
نشانه های دیگر شامل : علایم گوارشی یا ادراری مثل خونریزی ، فعالیت های نامنظم روده ها مثل اسهال ، نفخ ، سیری زود رس ، تهوع و استفراغ ، خستگی ، ناباروری ، مشکلات احساسی مثل افسردگی


تشخیص آندومتریوز :

آندومتریوز به تنهایی از روی علائم قابل تشخیص نیست . پزشک در صورت یافتن برخی علامت ها و تاریخچه ی بیماری در فرد و علائمی درمعاینه لگن به آندومتریوز مشکوک شود . تشخیص قطعی این بیماری برخی از روش های جراحی مورد نیاز مانند لاپاراسکوپی خواهد بود . بغیر از این روش ، ممکن است برای تشخیص و به دست آوردن اطلاعات بیشتر از روش هایی مانند سونوگرافی ، سی تی اسکن یا MRI استفاده شود .


درمان :

چگونگی درمان آندومتریوز به عواملی مانند سن ، شدت علایم بیماری ، شدت بیماری ، تمایل به فرزند آوری در آینده و ... بستگی دارد و بطور کلی درمان برای هر فرد متناسب با شدت بیماری متفاوت می باشد .

نوع درمان از تجویز تسکین دهنده های درد ، درمان هورمونی و درمان جراحی و توصیه هایی در تغییر سبک زندگی در افراد متفاوت است.


شیوه زندگی سالم و آندومتریوز :

مانند بیشتر مشکلات سلامتی در رابطه با ناباروری ، تغییر شیوه ی زندگی نقش مهمی را در کنترل و درمان اندومتریوز ایفا می کند . این تغییر شیوه ی زندگی ، هم بر بارداری فرد و هم بر کاهش علام آندومتریوز اثر خواهد داشت .

همچنین برخی مطالعلت نشان داده است که رژیم غذایی با گوشت قرمز زیاد و میوه و سبزی کم ، آندومتریوز را افزایش می دهد .

در صورت ابتلای به آندومتریوز ، باید از خوردن الکل ، کافیین ، لبنیات ، گوشت قرمز ، شکر گندم و چربی های اشباع پرهیز گردد .

ناباروری و آندومتریوز :

آندومتریوز یکی از عوامل مهم ناباروری است و در 50-30 درصد از زنان بارور دیده می شود . احتمال بارداری در هر ماه در یک خانم در محدوده ی سی سالگی حدود 20 درصد است که در بیماران نابارور با آندومتریوز متوسط و شدید میزان باروری کمتر از 2 درصد دارند .

هر قدر درجه آندومتریوز بیشتر باشد ، درمان های ناباروری پیشرفته تری را نیاز خواهد داشت . در واقع درجه بندی بیماری آندومتریوز با موفقیت درمان های ناباروری در ارتباط است .

بارداری :

اگر چه ثابت نشده است که بارداری موجب درمان آندومتریوز باشد ، ولی در طول بارداری شدت آندومتریوز کاهش می یابد البته ممکن است مدتی پس از بارداری آندومتریوز برگشت نماید .
 
  • برچسب ها
    آندومتریوز آندومتریوز در زنان آندومتریوز زنان آندومتریوز نی نی سایت آندومتریوز نینی سایت آندومتریوز چه بیماری ای است آندومتریوز چیه تحقیق درمورد آندومتریوز توضیحات آندومتریوز درمان خانگی آندومتریوز درمان قطعی آندومتریوز علائم آندومتریوز عکس آندومتریوز ناباروری و آندومتریوز
  • جدیدترین ارسال ها

    آمار انجمن

    موضوع ها
    48,721
    ارسال ها
    56,120
    کاربران
    3,406
    جدیدترین کاربران
    محمدمهدی قیاسی
    عقب
    بالا